Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗ ανάθεση συνεδρίων σε μη τουριστικές εταιρείες βάλλει την εικόνα της Ελλάδας ως ικανού συνεδριακού προορισμού
HAPCO

Η ανάθεση συνεδρίων σε μη τουριστικές εταιρείες βάλλει την εικόνα της Ελλάδας ως ικανού συνεδριακού προορισμού

Η διοίκηση του HAPCO έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. του HATTA και με κοινοποίηση τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), με θέμα αναθέσεις (ιατρικών/κυβερνητικών) συνεδρίων και λοιπών επιστημονικών εκδηλώσεων (ημερίδων, workshops, κ.λπ.) σε μη τουριστικές εταιρείες.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. του HATTA και με κοινοποίηση τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο HAPCO αναφέρει ότι οι αναθέσεις συνεδρίων σε εταιρείες μη τουριστικές (π.χ. διαφημιστικές / εταιρείες δημοσίων σχέσεων) με αποτέλεσμα όχι μόνο να παρεισφρύουν στην αγορά μη επαγγελματίες, αλλά να βάλλεται σημαντικά και η εικόνα της Ελλάδας ως ενός ικανού συνεδριακού προορισμού, διότι άλλο επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις και άλλο τουρισμός και διοργάνωση συνεδρίων.

Εκπροσωπώντας ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση συνεδρίων, μέσω της παρούσας επιστολής, ο HAPCO ενημερώνει για το σημαντικό αριθμό καταγγελιών που δέχεται τελευταία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO από εταιρείες–μέλη του για ανάθεση (ιατρικών/κυβερνητικών) συνεδρίων και λοιπών επιστημονικών εκδηλώσεων (ημερίδων, workshops, κ.λπ.) σε εταιρείες μη τουριστικές, “γεγονός που όχι μόνο αντιβαίνει τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία, αλλά καταστρατηγεί βάναυσα τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής τουριστικής αγοράς”.

Ο HAPCO επισημαίνει ότι ένα συνέδριο περιλαμβάνει σημαντικό μέρος παροχής τουριστικών υπηρεσιών, τις οποίες βάσει Ν. 393/1976 δύναται να προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο τουριστικά γραφεία, που διαθέτουν τη σχετική άδεια ΕΟΤ. “Παρ’όλα αυτά οι αναφορές για ανάθεση συνεδριακού έργου από διάφορες οργανωτικές επιτροπές / επιστημονικές εταιρείες σε εταιρείες μη τουριστικές (π.χ. διαφημιστικές/εταιρείες δημοσίων σχέσεων) μέρα με τη μέρα πληθαίνουν, με αποτέλεσμα όχι μόνο να παρεισφρύουν στην αγορά μη επαγγελματίες, αλλά να βάλλεται σημαντικά και η εικόνα της Ελλάδας ως ενός ικανού συνεδριακού προορισμού, διότι άλλο επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις και άλλο τουρισμός και διοργάνωση συνεδρίων”.

Τέλος, βάσει των ανωτέρω και έχοντας ως κοινό στόχο όχι μόνο την προστασία του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την ανάπτυξη του εντός ενός υγιούς πλαισίου λειτουργίας, ο HAPCO ευελπιστεί σε σχετικές ενέργειες των αρμόδιων φορέων προς ενίσχυση των ελέγχων και επιβολή σχετικών κυρώσεων στους παραβαίνοντες τον νόμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024