Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ απάντηση του Υπουργείου για το αεροδρόμιο της Λάρισας

Η απάντηση του Υπουργείου για το αεροδρόμιο της Λάρισας

Απαντώντας στην πρόσφατη ερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον Υπουργό Εθνικής `Αμυνας σχετικά με τα έργα ανακατασκευής του αεροδρομίου της Λάρισας,ο Υφυπουργός κ. Β. Μιχαλολιάκος, υπογράμμισε χτες, Τετάρτη 10 Αυγούστου […]

Απαντώντας στην πρόσφατη ερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον Υπουργό Εθνικής `Αμυνας σχετικά με τα έργα ανακατασκευής του αεροδρομίου της Λάρισας,<...>ο Υφυπουργός κ. Β. Μιχαλολιάκος, υπογράμμισε χτες, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005, σε δηλώσεις του ότι “είναι λυπηρό που για μια ακόμη φορά Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχαράσσουν την αλήθεια και παραπληροφορούν τον Ελληνικό Λαό για δήθεν διαβλητές διαδικασίες για έργα και προμήθειες στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντηση του ο κ. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`, ανέφερε τα ακόλουθα:

“Το έργο αυτό είχε κατ` ουσίαν ανατεθεί απευθείας σε εταιρία, η οποία πρόσφερε έκπτωση της τάξεως 24,1% στον αρχικό προϋπολογισμό των 9.430.000 ευρώ. Δηλαδή πιθανού τελικού κόστους 7.157.370 ευρώ, πέραν των όποιων προσαυξήσεων που ήταν κανόνας επί της προηγουμένης διακυβερνήσεως. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο και καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η διαδικασία πρόσκλησης έγινε στις 03/02/04 λίγες μόνο εβδομάδες προ των εκλογών της 7ης Μαρτίου 2004, ενώ το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών έγινε στις 10/03/04, την ημέρα δηλαδή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση. Είναι μάλιστα ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο δρομολογούνταν οι διαδικασίες στα έργα και τις προμήθειες των Ε.Δ., ότι ενώ οι επιχειρησιακές απαιτήσεις υφίσταντο επί αρκετά έτη, η ενεργοποίηση της διαδικασίας εκτέλεσης του έργου έγινε την ανωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία.

Μετά την ακύρωση της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων και των προεπιλεγμένων προσκλήσεων στα έργα και τις προμήθειες των ΕΔ, το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε με πλήρη διαφάνεια και ευρεία συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 31 υποψήφιες εταιρίες, αντί των τριών και ουσιαστικά μιας που είχαν κατ` επιλογήν προσκληθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το κόστος του έργου στα 3.131.670 ευρώ. Το όφελος που προκύπτει για το Ελληνικό Δημόσιο είναι άνω των 4.000.000 ευρώ. Η όλη διαδικασία ήταν απόλυτα σύννομη, γεγονός που προκύπτει και από τη ρητή γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024