Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ απεργία της ΤΡΕΝΟΣΕ 'φρενάρησε' και τον 'Μουτζούρη'
Σιδηρόδρομος

Η απεργία της ΤΡΕΝΟΣΕ 'φρενάρησε' και τον 'Μουτζούρη'

Το τρενάκι του Πηλίου μένει ακινητοποιημένο από την τουριστική του διαδρομή, καθώς συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Π.Ε.Π.ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

“Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αρνείται να πιστέψει το γεγονός, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί, ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου, το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός ‘Μουτζούρης’, δε λειτουργεί! Και αυτό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την παύση των δρομολογίων, λόγω της απεργίας, η Ένωση.

“Όταν οι επισκέπτες της περιοχής έχουν επιλέξει το Πήλιο για να  κάνουν βόλτα με το τρενάκι, που θεωρείται αξιοθέατο-κλειδί της Μαγνησίας, αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει.
 
Είναι γνωστό ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ‘Μουτζούρης’ είναι μονίμως γεμάτος προς τέρψη τόσο των ξενοδόχων που επιθυμούν οι πελάτες τους να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Πήλιο, όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αντίστοιχα της επιφέρει σημαντικά κέρδη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για την παύση λειτουργίας του και ζητά από το Κράτος να δοθεί άμεσα λύση”.

Υπενθυμίζεται ότι έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή “κουπονιού ταξιδίου”.

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024