Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ αρχαία Μεσσήνη νικήτρια του European Union Prize for Cultural Heritage για το 2011
Europa Nostra Awards

Η αρχαία Μεσσήνη νικήτρια του European Union Prize for Cultural Heritage για το 2011

Τους 27 νικητές του Βραβείου πολιτιστικής κληρονομιάς / Europa Nostra της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2011 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 10 […]

Τους 27 νικητές του Βραβείου πολιτιστικής κληρονομιάς / Europa Nostra της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2011 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra. Τα βραβεία<...> θα απονεμηθούν στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια τελετής στο Concertgebouw του Aμστερνταμ, παρουσία της κας Ανδρούλλας Βασιλείου, Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία και του παγκοσμίου φήμης τενόρου Plácido Domingo, που είναι και πρόεδρος της Europa Nostra. Από τα 27 σχέδια που βραβεύτηκαν, έξι θα λάβουν τον τίτλο του “Μεγάλου Βραβείου”, κατά την τελετή, ως τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2011. Η επίσημη βράβευση θα γίνει στη Λισαβώνα τον Ιούνιο του 2012.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “το project της Μεσσήνης βραβεύθηκε λόγω των μεγάλης κλίμακας αναστηλωτικών επεμβάσεων που έγιναν και αποκαλύψαν την ποιότητα και τη σημασία της περιοχής ως διοικητικού και θρησκευτικού κέντρου, καθώς και του δημόσιου χώρου αυτής της σπουδαίας ελληνικής πόλης του 4ου αιώνα π.Χ., γεγονός που εμπλουτίζει σημαντικά την κλασική κληρονομιά ολόκληρης της Ευρώπης. Τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί μετέτρεψαν τα ερείπια σε έναν καλά οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο, που συνδυάζεται αρμονικά με το τοπίο. Επιπλέον, επέτρεψαν την κοινωνική `ανακατάληψη` των αρχαίων δημόσιων κτιρίων, όπως το Στάδιο και το Εκκλησιαστήριο, για τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου σύγχρονων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει το θεσμό πολιτιστικών βραβείων στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της λογοτεχνία και της λαϊκής μουσικής. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή ευρωπαϊκών ταλέντων στους τομείς αυτούς και επικοινωνίας με το ευρύ κοινό για τις δράσεις της ΕΕ στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού. Δείχνουν επίσης μια νέα και δυναμική όψη της ΕΕ, κοντά στους πολίτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024