Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Αθήνα πρέπει να έχει την καλύτερη εικόνα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια
Ευρεία σύσκεψη ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου

Η Αθήνα πρέπει να έχει την καλύτερη εικόνα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ασφάλεια της Αθήνας ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και στην οποία το παρών έδωσε τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης…

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ασφάλεια της Αθήνας ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε χθες με<...> πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και στην οποία το παρών έδωσε τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης όσο και η ηγεσία της αστυνομίας, εκπρόσωπος του Δήμου της Αθήνας, αλλά και φορείς του τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, εξετάστηκε η πορεία των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί και όπως τόνισε αυτά έχουν αρχίσει να αποδίδουν, ενώ εκτενή αναφορά έγινε και για επιπλέον μέτρα που θα λάβουν τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου η Αθήνα να έχει την καλύτερη εικόνα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο τα δύο υπουργεία δεν προέβησαν την παρούσα στιγμή σε ανακοινώσεις για τα επιπλέον μέτρα που θα λάβουν, αν και όπως τονίστηκε εξετάστηκαν και νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τους αρμόδιους υπουργούς να σημειώνουν ότι το κάθε υπουργείο θα τις ανακοινώσει ξεχωριστά.

Ο κ. Μαρκόυπολος αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τους παράνομους μικροπωλητές, τους παράνομους οίκους ανοχής και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο, με σεβασμό στους χρήστες. “Το βασικό θέμα ειναι η αστυνόμευση και η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που κινούνται στο κέντρο” τόνισε ο προεδρος των Ξενοδόχων Αττικής, κ. Γιάννης Ρέτσος. Ο κ. Ρέτσος ζήτησε μέτρα, ώστε η Αθηνά να ανακτήσει το πρόσωπο που είχε κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακων του 2004.

Απαντώντας ο κ. Μαρκόπουλος σε θέματα της τρέχουσας τουριστικής επικαιρότητας, τόνισε ότι ο τουρισμός βαδίζει ικανοποιητικά και σε ό,τι αφορά τις τιμές επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η ελλάδα ειναι εκλογικευμένη στις τιμές που προσφέρει. Για τη νέα γρίπη σημείωσε ότι το υπουργείο υγείας έχει προβεί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων και συνέστησε ψυχραιμία σε όλους.

Για την ΕΤΑ τόνισε με έμφαση, ότι επιταχύνεται το έργο της και ήδη την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η δεύτερη πλαζ της Βούλας, μετά τη διευθέτηση του προβλήματος με τους ιδιοκτήτες, ενώ βγαίνει σε διεθνή διαγωνισμό το υπαίθριο εκθεσιακό κέντρο στο Ελληνικό. Παράλληλα άμεσα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση του τουριστικού παρατηρητηρίου και της γραμματείας τουρισμού του ΟΣΕ (Οργανισμός Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου).

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Ένα σημαντικό κομμάτι από τις ενέργειες, οι οποίες πρέπει να γίνουν και από τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της Αθήνας ανάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μπορώ να πω ότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας και στην προσπάθεια να έχουμε μια διαφορετική εικόνα του κέντρου.

Θα σας θυμίσω ότι οι ομάδες Δέλτα, οι περιπολίες, οι οποίες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, ο έλεγχος που γίνεται στους μη νόμιμους μετανάστες, οι εξορμήσεις που κάνει κάθε τόσο η Αστυνομία στο κέντρο, έχουν φέρει αποτελέσματα κατά την άποψη μου σαφή και υπάρχει μια εικόνα βελτιωμένη κατά πολύ από εκείνη που ήταν κάποτε. Ασφαλώς χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά ακόμα για τα οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και συναρμόδιοι φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υγείας, η Νομαρχία Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς. Οι συναντήσεις αυτές όπως η σημερινή, ασφαλώς βοηθούν προς την κατεύθυνση καλύτερου συντονισμού και ανάληψης πρωτοβουλιών οι οποίες θα φέρουν την Αθήνα να έχει μία εικόνα που πραγματικά όλοι επιθυμούμε.

Σήμερα, με τον συνάδελφο τον κ. Μαρκόπουλο και τους φορείς, οι οποίοι παρίσταντο και συζητήσαμε, αναλύθηκαν τα προβλήματα και ο καθένας από εδώ και πέρα θα πάρει τις πρωτοβουλίες τις οποίες πρέπει για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα”.

Τέλος, ο κ. Μαρκογιάννάκης δήλωσε ακόμη ότι κινήσεις όπως η χθεσινή εκκένωση του παλαιού Εφετείου “θα επαναληφθεί ασφαλώς και σε άλλα ακίνητα. Και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας θα ακολουθήσουμε μια τακτική, η οποία θα είναι αποτελεσματική, άλλα ταυτόχρονα και ασφαλής να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024