Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών
ΕΟΤ

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής, σε παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο την πολιτιστική προβολή της χώρας, αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του ελληνικού και γερμανικού τουριστικού κλάδου.

Με θετικά και αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα μας έκλεισε τις εργασίες της η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Γερμανίας ΙΤΒ 2016, όπου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών τουριστών.
 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο, όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 65 συνεκθέτες μεταξύ των οποίων θεσμικοί φορείς και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Συνολικά στην ΙΤΒ συμμετείχαν φέτος 187 χώρες και πλέον των 10.000 εκθετών.
 
Την έκθεση επισκέφθηκαν η αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, όπου πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
 
Την υποστήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε η επίσημη αντιπροσωπεία της έκθεσης, η οποία επισκέφτηκε από την πρώτη ημέρα το περίπτερο του ΕΟΤ, αποτελούμενη από τον κ. Taleb Rifai, γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας, δρ. Michael Frenzel, την ομοσπονδιακή υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, κα. Iris Gleicke, τον δήμαρχο του Βερολίνου, κ. Michael Muller και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Έκθεσης, Dr. Christian Goke.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε επίσης:
– με τον κ. Jurgen Klimke, μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής και της Επιτροπής εξωτερικών Υποθέσεων, όπου αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση fam/press trips, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών στην Ελλάδα,
– με τον κ. Norbert Fiebig, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων (DRV), ο οποίος διαβεβαίωσε  ότι και το 2016 η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών μεσογειακών προορισμών,
– με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γερμανικής τουριστικής αγοράς, αλλά και Γερμανικών αεροπορικών εταιρειών. Θέμα των συναντήσεων, η ανάπτυξη συνεργιών προώθησης του ελληνικού τουρισμού, το άνοιγμα νέων γραμμών και η συνδιοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης.
 
Τέλος, ο κ. Τρυφωνόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής, σε παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο την πολιτιστική προβολή της χώρας, αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του ελληνικού και γερμανικού τουριστικού κλάδου. Και συγκεκριμένα:
Α) Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο ΕΟΤ Γερμανίας, ο Τ.Ο. Τhomas Cook και η αεροπορική εταιρεία Condor δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες και τους Δήμους- συνεκθέτες περίπτερο του ΕΟΤ  να παρουσιάσουν τον προορισμό τους σε 40 bloggers και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
Β) Σε συνέντευξη Τύπου της πλέον σημαντικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης στον κόσμο Documenta. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 14η διοργάνωση της Documenta για πρώτη φορά στην 60ετή ιστορία της, θα διοργανωθεί και σε δεύτερη πόλη εκτός της έδρας της (Κάσελ Γερμανίας) και συγκεκριμένα στην Αθήνα από 8 Απριλίου έως 16 Ιουλίου 2017, ενώ για ένα χρονικό διάστημα οι εκθέσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα.

 

Στη φωτογραφία, διακρίνονται από αριστερά: ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας, Dr. Michael Frenzel, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΤΒ Dr. Christian Goke, ο γενικός φραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, η αναπλ. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Ε.Ο.Τ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η ομοσπονδιακή υφυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, κα. Iris Gleicke, και ο δήμαρχος του Βερολίνου, κ. Michael Muller.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2023
27/03/2023
24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023