Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Ελλάδα στην έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη Δανίας
Εκθέσεις

Η Ελλάδα στην έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη Δανίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ, καθώς και εταιρείες, που σχετίζονται με τη διοργάνωση συνεδρίων, προσφορές διακοπών σε βίλες, αλλά και με εξειδικευμένα μέσα όπως π.χ. προβολής του kayak θαλάσσης.

Ο ΕΟΤ και η Ελλάδα έδωσαν το “παρών” στη διεθνή τουριστική έκθεση Quality Travel Fair της Κοπεγχάγης στη  Δανία. Πρόκειται για την πρώτη μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοπρόσωπη παρουσία, από 22 έως και 24 Οκτωβρίου 2021.

Η Quality Travel Fair αποτελεί τη μόνη τουριστική διοργάνωση στην Κοπεγχάγη, η οποία διοργανώνεται από το 2004 από το έγκριτο Τουριστικό Περιοδικό “VAGABOND” Δανίας και πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Bella Center, όπου η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας συμμετείχε με περίπτερο 15 τ.μ.

Η Δανία με 5,8 εκατ. κατοίκους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την Ελλάδα, καθώς από το 2016 (αφίξεις 389.243 άτομα) έως το 2019 (492.266 άτομα ή σχεδόν το 8,44 % του συνολικού της πληθυσμού) παρουσίασε αύξηση κατά 26,46%, ενώ το 2020 λόγω πανδημίας οι αφίξεις μειώθηκαν σε 118.477 άτομα, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των συνολικών αφίξεων (247.837 άτομα) από τις σκανδιναβικές χώρες.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 εκθέτες από όλο τον κόσμο και εκτός της Ελλάδας, συμμετείχαν- μέσω των αντίστοιχων Κρατικών Τουριστικών Οργανισμών- 12 χώρες Algavre, Madeira & Porto της Πορτογαλίας, Καραϊβική, Κύπρος, Φιλιππίνες, Νησιά Φάροου, Τζαμάϊκα, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ταϋλάνδη, Τυνησία και Värmland Σουηδίας.

Από αριστερά οι κ.κ.: Γεώργιος Γαϊτάνης, επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ελλάδας στη Δανία, Νικόλαος Κοτροκόης, πρέσβης της Ελλάδας στη Δανία και Παύλος Μούρμας, προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Το περίπτερο της έκθεσης επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Δανία κ. Νικόλαος Κοτροκόης και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, με τους οποίους ο κ. Παύλος Μούρμας, προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας συζήτησε για θέματα προβολής της Ελλάδας στην Δανία, όπως και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων/παρουσιάσεων σε ΤΟs και ΜΜΕ την επόμενη τουριστική περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι η είσοδος στην έκθεση επιτρέπονταν μόνο με καταβολή αντιτίμου, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 10.000 άτομα, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκε δωρεάν το περιοδικό “VAGABOND” (τεύχος Οκτωβρίου 2021) όπου η Ελλάδα είχε δωρεάν δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.

Η πλειοψηφία του κοινού ήταν ηλικίας άνω των 60+ και πολλοί ήταν συνταξιούχοι, οι οποίοι ταξιδεύουν 2-3 φορές τον χρόνο (repeaters), που αναζητούσαν νέους προορισμούς, χωρίς πολύ κόσμο για τουρισμό ευεξίας, γαστρονομίας και κρασιού, ποδηλασίας και πεζοπορίας (Wellness, Hiking, Cycling, Wine routes, Gastronomy).

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο κ. Μούρμας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ, καθώς και εταιρείες, που σχετίζονται με τη διοργάνωση συνεδρίων, προσφορές διακοπών σε βίλες, αλλά και με εξειδικευμένα μέσα όπως π.χ. προβολής του kayak θαλάσσης.

Στη φωτογραφία, το Περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση. Διακρίνονται οι κ.κ. Μιχάλης Αλφαράς και Βάϊος Δημόπουλος από την Κ.Υ. – ΕΟΤ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024