Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ενίσχυση του τουρισμού στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου – ΣΕΤΕ
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η ενίσχυση του τουρισμού στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου – ΣΕΤΕ

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών καταγράφουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των θεωρήσεων που έχουν χορηγηθεί τη φετινή χρονιά, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση το επόμενο έτος, χάρη στην επέκταση της χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και τη συνεργασία με Κέντρα Θεωρήσεων σε αναδυόμενες τουριστικές αγορές.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, συντονισμού και ανάπτυξης κοινών δράσεων με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πολιτική θεωρήσεων, υπό το φως των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον κ. Αβραμόπουλο προς όλες τις Προξενικές Αρχές της χώρας μας για την εξαντλητική αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει το σύστημα Σένγκεν, ώστε οι θεωρήσεις να χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους άμεσα και με τις ελάχιστες δυνατές διατυπώσεις. Τα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών καταγράφουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των θεωρήσεων που έχουν χορηγηθεί τη φετινή χρονιά, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση το επόμενο έτος, χάρη στην επέκταση της χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και τη συνεργασία με Κέντρα Θεωρήσεων σε αναδυόμενες τουριστικές αγορές.

Επίσης συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων στο σημείο εισόδου σε πέντε ελληνικά νησιά για τουρίστες προερχόμενους από την Τουρκία. Και σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα από τη φετινή χρονιά ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και στη σημερινή συνάντηση εξετάσθηκαν τρόποι για την επέκταση του προγράμματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του τουρισμού και η συνεργασία με τους φορείς του κλάδου, από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Υπουργείο Εξωτερικών. Τόνισε δε, ότι το υπουργείο εργάζεται ήδη εντατικά για την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος και της αρνητικής εικόνας που έχει καλλιεργηθεί σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και υπογράμμισε τη σημασία συμμετοχής των φορέων στις σχετικές προσπάθειες. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις του ΥΠΕΞ με το Υπουργείο Τουρισμού και το ΣΕΤΕ, για την επιμόρφωση στελεχών και επιχειρηματιών του τουρισμού για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024