Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ΕΞΑ προωθεί την ενίσχυση των ξενοδοχείων Β’ κατ. και κάτω για τον εκσυγχρονισμό τους

Η ΕΞΑ προωθεί την ενίσχυση των ξενοδοχείων Β’ κατ. και κάτω για τον εκσυγχρονισμό τους

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ΕΞΑ, με την ανάληψη των καθηκόντων του ξεκίνησε τις επαφές του με τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς του τουρισμού…

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ΕΞΑ, με την ανάληψη των καθηκόντων του ξεκίνησε τις επαφές του με τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς του<...> τουρισμού.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 16/12/2002 συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΥΠΑΝΔ. Γεωργαράκη, στον οποίο ετέθησαν τα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους της Αττικής. Συγκεκριμένα, ο γ.γ. δεσμεύθηκε για την όσο το δυνατό ταχύτερη προώθηση της υπουργικής απόφασης που αφορά την ενίσχυση των ξενοδοχείων Β’ κατ. και κάτω για τον εκσυγχρονισμό τους, και την υπογραφή της από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δ. Γεωργακόπουλο.

Συζητήθηκε η παρέμβαση του γ.γ. για το θέμα της θέσπισης χώρου στάσης έμπροσθεν των ξενοδοχείων. Το θέμα απαιτεί νομοθετική διάταξη. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους και ο τρόπος της από κοινού αντιμετώπισης τους καθώς και οι τρόποι μελλοντικής συνεργασίας.

Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη, όπου και εξέφρασε τις ανησυχίες των ξενοδόχων για την έλλειψη δυναμικής διαφημιστικής παρουσίας του ΕΟΤ στις τουριστικές αγορές. Τονίσθηκε η αναγκαιότητα της διαφημιστικής παρέμβασης ενόψει μάλιστα της αβεβαιότητας που επικρατεί στην τουριστική αγορά ενόψει του 2003. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ εξήγησε τους λόγους καθυστέρησης υλοποίησης ενός διαφημιστικού προγράμματος και παράλληλα πρότεινε στους εκπροσώπους της ΕΞΑ άλλες διαφημιστικές ενέργειες. Η ΕΞΑ τόνισε στον πρόεδρο του ΕΟΤ ότι επικροτεί όποιες ενέργειες γίνονται για την προβολή της Αττικής αλλά πιστεύει ότι μια κεντρική διαφημιστική καμπάνια είναι απολύτως απαραίτητη για την αναστροφή του κλίματος, ειδικά σε μια περίοδο που η συνολική διαφημιστική δαπάνη της χώρας μας είναι υποπολλαπλάσια αυτής των ανταγωνιστριών χωρών. Η ΕΞΑ συμφώνησε να επανέλθει την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνάντηση ώστε να κατατεθούν νέες προτάσεις και ιδέες.

Τονίσθηκε δε από τους εκπροσώπους της ΕΞΑ ότι η προβολή της Αττικής και η ενίσχυση των μικρού μεγέθους καταλυμάτων της Αττικής αποτελεί αντισταθμιστική δέσμευση εκ μέρους τους της σύμβασης διάθεσης των δωματίων στην Ολυμπιακή Επιτροπή ‘Αθήνα 2004’. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του το ΥΠΑΝ στις 22/11/2000 εξήγγειλε την υλοποίηση ενός συνόλου μέτρων ενταγμένων στο Τουριστικό Ολυμπιακό Πακέτο για την αξιοποίηση της Ολυμπιάδος στην τουριστική κίνηση της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας μεταξύ δε των υποχρεώσεων ήταν και η προβολή της Αττικής. Η ανακοίνωση αυτή ήταν συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ ΕΞΑ και ΥΠΑΝ τον Ιούλιο του 2000. Πολλές από τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει τότε η Πολιτεία εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Τέλος την Τετάρτη 18/12/2002 έγινε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΑ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο. Τα θέματα στα οποία δεσμεύτηκε ο υπουργός να πράξει τα δέοντα είναι:

  • Η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των ξενοδόχων Β’ τάξεως και κάτω για τον εκσυγχρονισμό τους . Την υπογραφή της απόφασης θα ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης για το εν λόγω πρόγραμμα.
  • Παρέμβαση του προς τον υπουργό Εργασία για την εξομάλυνση του προβλήματος των υπερωριών που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία. Ο νόμος στην παρούσα μορφή του, παραβλέπει την εποχικότητα της ζήτησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιβαρύνει υπέρμετρα την όποια υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων.
  • Την επαναδραστηριοποίηση της λεωφορειακής γραμμής Αεροδρομίου – Ομόνοιας
  • Τη συνεργασία στο θέμα του προεδρικού διατάγματος για τα αστέρια ώστε μέσω ενός διαλόγου να αναζητηθούν κοινά σημεία που θα οδηγήσουν στην ενεργοποίησης του. Όπως είναι γνωστό το ΞΕΕ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος και εκκρεμεί η απόφαση
  • Στη δραστηριοποίηση ενός Διυπουργικού Οργάνου για την αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στα πλαίσια της εύρυθμης τουριστικής λειτουργίας της Αττικής.
  • Ένταση των προσπαθειών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού
  • Την νομοθετική παρέμβαση του για την στήριξη του δίκαιου αιτήματος των ξενοδόχων όπως εξασφαλισθεί έμπροσθεν των ξενοδοχείων ελεύθερος χώρος για την στάση ΤΑΞΙ και τουριστικών λεωφορείων

Η ΕΞΑ σε συνέχεια των επαφών της ετοίμασε και απέστειλε στους παραπάνω πολιτειακούς φορείς αναλυτικά υπομνήματα και εισηγήσεις, υποστηρικτικές της θέσης της και προσδοκά την υλοποίηση των παραπάνω.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024