Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ FedHATTA στηρίζει την έκθεση 'ΟιΝοτικά'
Εκθέσεις

Η FedHATTA στηρίζει την έκθεση 'ΟιΝοτικά'

Σκοπός της έκθεσης είναι να καθιερώσει τον κρητικό αμπελώνα, να ισχυροποιήσει την παρουσία του κρητικού κρασιού και να ενισχύσει τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης.

Yπό την αιγίδα της FedHATTA θα πραγματοποιηθεί η έκθεση επώνυμου εμφιαλωμένου κρητικού κρασιού Wines Of Crete, ΟιΝοτικά, στις 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Οι οινοποιοί της Κρήτης οργανώνουν για τρίτη φορά στην Αθήνα, την έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

Η έκθεση ΟιΝοτικά διοργανώνεται από την Grapefool και φέτος γίνεται μεγαλύτερη, ενδυναμώνοντας το πρόγραμμά της με σεμινάρια και γευσιγνωσίες, αντιπροσωπέυοντας ένα δίκτυο 33 οινοποιών της Κρήτης που ενώνουν τις προσπάθειές τους σε μία έκθεση-θεσμό, που πραγματοποιείται στην Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) και την Αθήνα.

Σκοπός της έκθεσης είναι να καθιερώσει τον κρητικό αμπελώνα, να ισχυροποιήσει την παρουσία του κρητικού κρασιού και να ενισχύσει τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης.

Τα ΟιΝοτικά ανεβαίνουν στην Αθήνα με παράλληλες εκδηλώσεις, που θα εμπλουτίσουν το φετινό πρόγραμμα στους χώρους της Αθηναΐδας:

  • Αφιέρωμα στον Οινοτουρισμό με ομιλίες από φορείς και επαγγελματίες τουρισμού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της FedHATTA
  • Οι συντάκτες του περιοδικού “Οινοχόος” και οι ιδιοκτήτες μερικών από τα πιο δημοφιλή wine
  • bars της Αθήνας συνομιλούν με το κοινό για τον Κρητικό Αμπελώνα, δοκιμάζοντας παράλληλα
  • τις πιο αντιπροσωπευτικές ποικιλίες του Κρητικού Αμπελώνα
  • “Γαμοπίλαφο, η κρητική απάντηση στο ριζότο” live cooking από τον σεφ της Αθηναϊδας και τη Νίκη Μηταρέα
  • Αφιέρωμα Βιδιανό: “Ραντεβού στα τυφλά!” από τους Wine Tales
  • Πωλητήριο κρασιών και οινικών εκδόσεων σε ειδικές τιμές
Από τις 15:30 και μέχρι τις 19:30 με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση ακολουθώντας νοητά τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και γνωρίζοντας τους οινοποιούς της.

Η έκθεση προσελκύει 1.500 επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους είναι σημαντικοί φορείς του τουρισμού και του κρασιού, οινόφιλο κοινό και επαγγελματίες, προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας τους με περισσότερες από 250 ετικέτες κρασιού από 11 κρητικές ποικιλίες, ενώ προσφέρει και κρητικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ρέθυμνο είναι η Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού για το 2018.

Ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο, αφού προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες προορισμού, το βασικό ζητούμενο για μεγάλο μέρος των διεθνών ταξιδιωτών. Η Ελλάδα, με τον γαστρονομικό και οινικό πλούτο της μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητές της στην προσέλκυση τουριστών με ειδικό ενδιαφέρον για τοπικές εμπειρίες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023