Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Grekland Panorama 2015, από 13 έως 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη
Εκθέσεις

Η Grekland Panorama 2015, από 13 έως 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη

Το Grekland Panorama 2015 παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή που έγινε στο ξενοδοχείο Radisson Blue Park, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κύριων τουριστικών φορέων της χώρας, του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, καθώς και μεγάλου αριθμού ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρηματιών από όλες τις περιοχές της χώρας.

Μετα την επιτυχία της πρώτης έκθεσης το 2014, η διοργανώτρια εταιρεία North Events επενδύει σε ακόμη δυναμικότερη προβολή της Ελλάδας μεταφέροντας τη 2η διοργάνωση της έκθεσης Grekland Panorama στο μεγαλύτερο θολωτό εκθεσιακό κέντρο του κόσμου, το Ericsson Globe, στη Στοκχόλμη, σε μια συνολική έκταση 4.200 τ.μ. και προσδοκώντας σε τουλάχιστον 10.000 επισκέπτες.

Το Grekland Panorama 2015 που θα διοργανωθεί στις 13-15 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blue Park, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των κύριων τουριστικών φορέων της χώρας (ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, HATTA κ.ά.), του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, καθώς και μεγάλου αριθμού ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρηματιών από όλες τις περιοχές της χώρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη Tour Operators της Σκανδιναβίας, η κα Johanna Strand, Product Manager Greece της TUI Nordic, ο κ. Manos Iatrou από τον Apollo Kuoni, και ο κ. Jacke Mentzas, διευθύνων σύμβουλος της Airtours.

Μεταξύ άλλων, τα στελέχη των tour operators ανάφεραν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα ήταν μεγάλη για τη φετινή περίοδο, αλλά δε στάθηκε δυνατόν να απορροφηθεί εξ ολοκλήρου, καθώς την περίοδο αιχμής δεν υπήρχαν επαρκή διαθέσιμα δωμάτια στους μεγάλους προορισμούς. Τόνισαν ότι ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών τους από τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και υποδομές ήταν πολύ υψηλός, αλλά όπως ανέφεραν, κατεγράφησαν ορισμένα προβλήματα σε επίπεδο δημόσιων υποδομών (π.χ. αεροδρόμια και οδικό δίκτυο). Εξήραν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Grekland Panorama και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους και στη διοργάνωση του Grekland Panorama 2015.

Ο γενικός διευθυντής της North Events κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες του Grekland Panorama 2015, το οποίο φέτος θα αναπτυχτεί σε πολύ μεγαλύτερο χώρο από τη περυσινή διοργάνωση, το Globe Arena και θα περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων – ειδικά για οικογένειες με παιδιά – και ετοιμάζονται events, happenings και κληρώσεις πλούσιων δώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας GAEA Products κ. Ά. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην στρατηγική συνεργασία με τη North Events ως Exclusive Culinary Partner στο Grekland Panorama 2015, με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας και την προώθηση παραδοσιακών ελληνικών προιόντων στο σκανδιναβικό κοινό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν πολλά events γευσιγνωσίας με παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, με συμμετοχή και του Sympossio.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του “Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου για παιδιά, έκτασης 250 τ.μ. που θα διαμορφωθεί στο χώρο της έκθεσης, με θέμα την Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία, εκδήλωση που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου της Στοκχόλμης και υποστηρίζεται ενεργά από αυτόν.

Τέλος, έγινε παρουσίαση μελέτης για τις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά του Σκανδιναβού επισκέπτη για την Ελλάδα, η οποία έχει διενεργηθεί για λογαριασμό της North Events από τον κ. Henrik Koch Managing Director & Partner της εταιρείας Related.

Το Grekland Panorama διοργανώνεται από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, με δωρεάν είσοδο, το Σάββατο και την Κυριακή, 14 και 15 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις επαγγελματικής δικτύωσης για τους εκθέτες της έκθεσης με στελέχη και παράγοντες των τουριστικών αγορών της Σκανδιναβίας, καθώς και η επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης.

Το Grekland Panorama τελεί υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Γραφείων και του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Μεταξύ των Χορηγών και Υποστηρικτών του, είναι οι μεγαλύτεροι tour operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα: Apollo Kuoni, TUI Fritidsresor, VING, Airtours, Solresor, TEMA, Detur κ.ά.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση Grekland Panorama 2014, συμμετειχαν όλοι ανεξαιρέτως οι μεγαλύτεροι tour operators της Σουηδίας – που διαχειρίζονται περισσότερο από το 70% της κίνησης προς την Ελλάδα: Apollo Kuoni, TUI Fritidsresor, VING, Solresor, Airtours, Detur, Tema Resor όπως και η Aegean Airlines και η SAS (στις παράλληλες εκδηλώσεις). Ποτέ ξανά στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχουν συμμετάσχει όλοι μαζί οι παραπάνω tour operators σε διεθνή έκθεση τουρισμού.

Αποτελέσματα:

  • Συμμετοχές: περισσότεροι από 115 εκθέτες από την Ελλάδα  (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περιφέρειες – δήμοι – τοπικές αυτοδιοικήσεις, οργανισμοί, φορείς, ενώσεις, σύνδεσμοι, επιμελητήρια, ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες διάθεσης ελληνικών προιόντων).
  • Περισσότεροι από 7.000 Σουηδοί επισκέφθηκαν την έκθεση τις δύο ημέρες διεξαγωγής της (15 και 16 Φεβρουαρίου 2014).
  • Περίπου 1.800 πακέτα διακοπών για την Ελλάδα υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν το διάστημα αυτό. (στοιχεία συμμετεχόντων tour operators).
Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023