Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Κίνα δείχνει το δρόμο στη σωστή αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων
Παράδειγμα προς αποφυγή η Αθήνα, και προς μίμηση το Πεκίνο

Η Κίνα δείχνει το δρόμο στη σωστή αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων

Η αξιοποίηση δύο μεγάλων Ολυμπιακών έργων μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Επιτροπή Διαχείρισης Ολυμπιακής Περιουσίας του Πεκίνο δείχνει το δρόμο σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα πολύ επιτυχημένο παράδειγμα αξιοποίησης Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες, παρά τις ανησυχίες για τα υψηλά…

Η αξιοποίηση δύο μεγάλων Ολυμπιακών έργων μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Επιτροπή Διαχείρισης Ολυμπιακής Περιουσίας του Πεκίνο<...> δείχνει το δρόμο σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα πολύ επιτυχημένο παράδειγμα αξιοποίησης Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες, παρά τις ανησυχίες για τα υψηλά κόστη συντήρησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Li Aiqing πρόεδρο της επιτροπής Beijing State-owned Assets Management Company, που διαχειρίζεται και τα Ολυμπιακά Ακίνητα, οι δύο βασικές εγκαταστάσεις των Αγώνων το Εθνικό Στάδιο και το National Aquatics Center – γνωστά επίσης και ως Bird`s Nest και the Water Cube – έχουν μετατραπεί σε τουριστικούς χώρους ψυχαγωγίας. Το πολύ θετικό είναι ότι παρουσιάζουν θετικούς ισολογισμούς μόλις δύο χρόνια μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, και έτσι όχι μόνο καταφέρουν να ισορροπούν τα υψηλά κόστη συντήρησης αλλά επιφέρουν και κέρδος.

Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο σε τοπικά δημοσιεύματα του κ. Henk Markerink, διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του International Association of Assembly Managers, που αφού επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο το Πεκίνο αξιοποίησε τις εγκαταστάσεις αυτές, ιδίως μετά την εμπειρία που είχε με τα Ολυμπιακά Ακίνητα της Αθήνας που παραμένουν άδεια και αχρησιμοποίητα!

Ο κ. Li Aiqing κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Beijing Olympic City Development Forum, που συγκέντρωσε εκπροσώπους από όλες τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες και παρουσίασαν τις Καλές Πρακτικές τους ανακοίνωσε ότι μεταξύ του Οκτωβρίου του 2008 και του Ιουλίου 2010 το Bird`s Nest επισκέφθηκαν περισσότερα από 13 εκατ. άνθρωποι αφήνοντας έσοδα ύψους 62 εκατ. ευρώ, ενώ το Water Cube έφερε 17 εκατ ευρώ με 5 εκατ. επισκέπτες, πριν κλείσει τον περασμένο Οκτώβριο για ανακαινίσεις.

Κατά τη διάρκεια ιδίως του καλοκαιριού και τα δύο κέντρα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία αφού οι επισκέπτες χαίρονται το υγρό στοιχείο. Έχουν δε περίπου 10.000 – 14.000 επισκέπτες την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αξιοποιηθεί πάρα πολύ καλά και δίνουν πάρα πολλές επιλογές δραστηριοτήτων είτε για παιδιά είτε για μεγάλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024