Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Λακωνία παρουσιάζει το 'Ελληνικό Πρωινό' της στη 10η HORECA
Γαστρονομία

Η Λακωνία παρουσιάζει το 'Ελληνικό Πρωινό' της στη 10η HORECA

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπουφέ του 'Ελληνικού Πρωινού' για τη Λακωνία, που θα παρουσιαστεί στη 10η HORECA, μεταξύ άλλων, θα τον έχουν το σύγκλινο και τα λουκάνικα Μονεμβασίας, το λαδοτύρι Νεάπολης, η φέτα, το ψηστίρι και η γραβιέρα Μονεμβασίας, ο καγιανάς και τα αμυγδαλωτά Μονεμβασίας.

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, η οποία θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”) κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 9 Φεβρουαρίου 2015, η Λακωνία θα παρουσιάσει το δικό της “Ελληνικό Πρωινό”, στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικό Πρωινό (HALL 4, περίπτερα Α17-Β17), την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, 12.00-13.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η Λακωνία είναι ο πρώτος νομός της Πελοποννήσου που εντάχτηκε επίσημα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού του ΞΕΕ, ως 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή του στη Μονεμβασία (Hotel Lazareto), τον Μάιο του περασμένου έτους.

Το “Ελληνικό Πρωινό” είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η οποία υλοποιείται μεθοδικά από το 2010, με στόχο τη σύνδεση και αξιοποίηση του πολιτισμικού – γαστρονομικού πλούτου της χώρας, με την ελληνική ξενοδοχία. Είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο στη συνδυαστική ανάδειξη και προβολή, τόσο των αγνών και απαράμιλλων ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων της ελληνικής γης όσο και στην παραδοσιακή παρασκευή αυτών, μέσω του οποίου, ο επισκέπτης των μονάδων φιλοξενίας απολαμβάνει γευστικά τα αυθεντικά εδέσματα του κάθε τόπου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπουφέ του “Ελληνικού” Πρωινού για τη Λακωνία, που θα παρουσιαστεί στη 10η HORECA, μεταξύ άλλων, θα τον έχουν το σύγκλινο και τα λουκάνικα Μονεμβασίας, το λαδοτύρι Νεάπολης, η φέτα, το ψηστίρι και η γραβιέρα Μονεμβασίας, ο καγιανάς, τα αμυγδαλωτά Μονεμβασίας, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, ο μπρούστουλας, οι πεταρίτσες με μέλι και κανέλλα, η χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο, ο γλυκός τραχανάς, τα τραγανιστά σταρένια παξιμάδια, γλυκά κουταλιού κ.λπ.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ως αρωγός προώθησης και καθιέρωσης του “Ελληνικού Πρωινού” σε όλα τα καταλύματα της Λακωνίας, είναι πεπεισμένη ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει κύριο αναγνωριστικό στοιχείο της ταυτότητας του λακωνικού ξενοδοχειακού προϊόντος, θα φέρει πιο κοντά τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς, θα τονώσει την τοπική οικονομία και κατά συνέπεια, θα λειτουργήσει ως εργαλείο προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024