Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Marketing Greece υποστηρικτής του πρώτου φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Βερολίνο
Πολιτισμός

Η Marketing Greece υποστηρικτής του πρώτου φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Βερολίνο

Αποτελώντας χώρο έκφρασης, το Hellas Filmbox Berlin στοχεύει, μέσω της κινηματογραφικής τέχνης, να αναδείξει πτυχές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτήν, όπως επίσης και των αντιφατικών και ανεξερεύνητων χαρακτηριστικών της.

Με τη “Μικρά Αγγλία” να αποτελεί την ταινία έναρξης, το Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Βερολίνο, υποδέχεται το σινεφίλ κοινό στον κινηματογράφο Babylon, από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου 2016, και υπόσχεται ένα αξέχαστο κινηματογραφικό ταξίδι στην Ελλάδα.

71 ταινίες του “Νέου Ελληνικού Σινεμά” αναλαμβάνουν να φέρουν σε επαφή το γερμανικό κοινό με τη σύγχρονη και καλλιτεχνικά αξιόλογη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας. Αποτελώντας χώρο έκφρασης, το Hellas Filmbox Berlin στοχεύει, μέσω της κινηματογραφικής τέχνης, να αναδείξει πτυχές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτήν, όπως επίσης και των αντιφατικών και ανεξερεύνητων χαρακτηριστικών της.

Φέροντας την υπογραφή προσωπικοτήτων από τον χώρο της έβδομης τέχνης, όπως ο διάσημος Γερμανός παραγωγός Hans W. Geiendorfer, ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Andreas Voigt, η casting director Suse Marquardt, μία από τις διασημότερες επαγγελματίες της Γερμανίας στον τομέα της και πολιτική ακτιβίστρια και ο Holger Ehlers, καλλιτεχνικός διευθυντής της “Apassionata”, του δημοφιλέστερου entertainment family show στην Ευρώπη, το Hellas Filmbox Festival φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας για τα ελληνικά κινηματογραφικά επιτεύγματα.

Σημαντική ενότητα του Φεστιβάλ, είναι το Greek Filmakers in Berlin, που περιλαμβάνει δουλειές σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο καθώς και το πρόγραμμα Director’s Choice, μια ξεχωριστή συλλογή από έξι προσωπικές επιλογές του διευθυντή του φεστιβάλ κ. Αστέρη Κούτουλα. Ταινία λήξης, θα είναι η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη με τίτλο “Chevalier”, παραγωγής 2015, η οποία θα είναι πρεμιέρα για την πόλη του Βερολίνου, τρεις μήνες πριν από την διανομή της στους γερμανικούς κινηματογράφους. Ταυτόχρονα, Special Screenings, ενότητα με Queer ταινίες από το Outview Film Festival, Ανοιχτές Συζητήσεις, Video Art Installations, εκδηλώσεις και παράλληλα προγράμματα θα συνθέσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα.

Η Marketing Greece υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που προάγουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, βρίσκεται κοντά στο Hellas Filmbox Berlin και συμβάλλει στην προώθηση του φεστιβάλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023