Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ μείωση του τουρισμού έφερε απολύσεις

Η μείωση του τουρισμού έφερε απολύσεις

Περισσότερα ρεπό και πολλές απολύσεις εργαζομένων έχει φέρει σε αρκετά νησιά του Αιγαίου η μειωμένη, σε σχέση με τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η περσινή χρονιά, τουριστική κίνηση. Σύμφωνα με […]

Περισσότερα ρεπό και πολλές απολύσεις εργαζομένων έχει φέρει σε αρκετά νησιά του Αιγαίου η μειωμένη<...>, σε σχέση με τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η περσινή χρονιά, τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ημερησία’, τις παράπλευρες απώλειες που προκαλεί η υπερ-επάρκεια προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις επισιτισμού των νησιών, εξετάζει ήδη το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας με βάση καταγγελίες εργαζομένων που είτε απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους είτε υποχρεώνονται σε περισσότερα ρεπό!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ<.>, τα περισσότερα εργασιακά προβλήματα εντοπίζονται σε νησιά τα οποία πέρυσι είχαν ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση (όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως κ.ά), αλλά, φέτος, έχουν χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας (60%-70%) με αποτέλεσμα να υπάρχει πλεόνασμα εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού και προβλήματα εργασιακών σχέσεων. “Το πρόβλημα προέκυψε από υπερεκτίμηση των θέσεων εργασίας στον κλάδο”, υπογραμμίζει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Χρ. Πολυχρονίου θυμίζοντας πως πέρυσι, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής κίνησης, στα ίδια νησιά υπήρχαν καταγγελίες για υπέρβαση των ωραρίων και καταστρατηγήσεις των ρεπό.

Αυτή την περίοδο το ΣΕΠΕ ερευνά και το (έντονα αναπτυσσόμενο) φαινόμενο της εποχικής απασχόλησης στον κλάδο του επισιτισμού, χιλιάδων αλλοδαπών καθώς και υπηκόων από χώρες-μέλη της Ε.Ε. οι οποίοι έχουν αρχίσει να υποσκελίζουν σε ορισμένα νησιά τους Έλληνες εργαζόμενους. Το ΣΕΠΕ εξετάζει κυρίως τις καταγγελίες για παράνομη απασχόληση των υπηκόων τρίτων χωρών, αφού η απασχόληση εργαζομένων από χώρες-μέλη της Ε.Ε., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι ελεύθερη για μικρά χρονικά διαστήματα 2- 3 μηνών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024