Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ ριζοσπαστική αριστερά μάχεται για ασφαλείς αεροπορικές μεταφορές
Κώστας Ήσυχος

Η ριζοσπαστική αριστερά μάχεται για ασφαλείς αεροπορικές μεταφορές

“Για ακόμη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος που προκάλεσε αγανάκτηση και θρήνο στη παγκόσμια κοινή γνώμη. Αν και είναι νωπές ακόμα οι τραγικές στιγμές του αεροπορικού δυστυχήματος […]

“Για ακόμη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος που προκάλεσε αγανάκτηση και θρήνο στη παγκόσμια κοινή γνώμη. Αν και είναι νωπές ακόμα οι τραγικές στιγμές<...> του αεροπορικού δυστυχήματος που στοίχησε 153 ανθρώπινες ζωές, έχει σημασία να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι βρισκόμαστε μπροστά στον χαοτικό και έντονο κερδοσκοπικό ανταγωνισμό που η Ε.Ε. έχει θεσμοθετήσει για τις χώρες μέλη”. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της Spanair στο αεροδρόμιο Μπαράχας στη Μαδρίτη το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, κ. Κώστας Ήσυχος.

“Ανάμεσα σε αυτές” πρόσθεσε “και η Ελλάδα που υιοθετούν, ανάγουν την αγορά σε υπέρτατο ρυθμιστή της αεροπορικής αγοράς και οδηγούν σε ακόμα πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, της μείωσης του κόστους της τεχνικής συντήρησης, ώστε να «επιβιώνουν» οι αεροπορικές εταιρίες”.

Παράλληλα, ο κ. Ήσυχος επεσήμανε πως οικονομική επιβίωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν πρώτα δεν εξασφαλιστούν με τον πιο αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο, οι κανόνες που ενδυναμώνουν τα δημόσια, κοινωνικά και εργασιακά στοιχεία, που εξασφαλίζουν την επιβίωση και την ανάπτυξη των αερομεταφορέων έτσι ώστε να έχουν ως προτεραιότητα τις ανθρώπινες ζωές και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και κυρίως τα δικαιώματα ασφαλούς μεταφοράς των επιβατών.

Απευθυνόμενος δε στην ελληνική Πολιτεία, ο κ. Ήσυχος, υποστήριξε: “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να αναγνώσει πολύ καλά τα μνήματα που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση και απαξίωση των δημοσίων μεταφορών (ΟΑ και ΟΣΕ). Η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να αναθεωρήσει ριζικά στη θεωρεία και στη πράξη, τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που οδηγούν σε τέλμα και απαξίωση με στόχο την ιδιωτικοποίηση που εφάρμοσε ως κυβέρνηση. Η ριζοσπαστική αριστερά υπερασπίζει και μάχεται για δημόσιες, ασφαλείς αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024