Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Θεσσαλονίκη των γεύσεων στο Food Festival του National Geographic Traveller
Γαστρονομία

Η Θεσσαλονίκη των γεύσεων στο Food Festival του National Geographic Traveller

Το πρόγραμμα του διημέρου προέβλεπε να παρουσιαστεί το 'μενού του Αριστοτέλη' και χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα από τη Χαλκιδική και τη Μακεδονία, αλλά ο Θεσσαλονικιός chef και καθηγητής γαστρονομίας κ. Γιώργος Παλησίδης μετέτρεψε το Masterclass σε πάρτυ των γεύσεων της Θεσσαλονίκης και της ελληνικής γαστρονομίας.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών το Masterclass της “Θεσσαλονίκης των Γεύσεων” που παρουσίασε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα του διημέρου προέβλεπε να παρουσιαστεί το “μενού του Αριστοτέλη” και χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα από τη Χαλκιδική και τη Μακεδονία, αλλά ο Θεσσαλονικιός chef και καθηγητής γαστρονομίας κ. Γιώργος Παλησίδης συνεπικουρούμενος από στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού μετέτρεψε το Masterclass σε πάρτυ των γεύσεων της Θεσσαλονίκης και της ελληνικής γαστρονομίας. Μέχρι και το στέλεχος του Ν.G. Traveller, Matthew Midworth, Head of Special Projects άφησε τους τύπους και φόρεσε την ποδιά του chef, μαγείρεψε και βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σερβίρει στο πλάι της προέδρου του ΟΤΘ κας Βούλας Πατουλίδου.

Το γαστριμαργικό “imperium” της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε το συγκεκριμένο διήμερο υπερτερώντας σε γεύσεις, ατμόσφαιρα και προσέλευση κόσμου στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, καθώς στο Masterclass του ΟΤΘ παρουσιάστηκε ένα σύνολο υψηλής γαστρονομίας.

Μυδοπίλαφο, συνδυασμοί με καρπούζι, ελληνικά τυριά, βουβαλίσια κρέατα, δυόσμος σε πιάτα της Θεσσαλονίκης, αναμφίβολα εντυπωσίασαν, αλλά η κυρίαρχη επίδειξη γευσιγνωσίας με ελληνική τρούφα ήταν… επίδειξη ελληνικής γαστρονομικής κυριαρχίας.

Ο διάσημος Άγγλος chef και παρουσιαστής Jonathan Phang και η Ελληνίδα chef κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ήταν δύο από τους διάσημους chefs που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, την επιμέλεια του οποίου είχε ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Στο Φεστιβάλ του N.G. Traveller συμμετείχαν εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού και μεγάλες βρετανικές επιχειρήσεις με σπόνσορα τον Τουριστικό Οργανισμό της Ουγγαρίας, αλλά η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών έθεσε χωρίς αμφιβολία όπως ανέφερε και η κα Πατουλίδου, τη Θεσσαλονίκη και τη γαστρονομία της στο επίκεντρο του fεστιβάλ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023