Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο
Α. Γκερέκου: Επενδύστε στην Ελλάδα

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου πραγματοποίησε χθες τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο. Στην ομιλία της η υφυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και με τις καίριες θεσμικές…

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου πραγματοποίησε χθες τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στην<...> τουριστική έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο. Στην ομιλία της η υφυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και με τις καίριες θεσμικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση. Επίσης τόνισε ότι αποτελεί στόχο και στοίχημα για την Ελλάδα να αναδειχθεί ως επιτυχημένο αειφόρο επιχειρηματικό κέντρο της Μεσογείου και σε έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

Επισήμανε επίσης ότι η σημερινή δύσκολη συγκυρία αποτελεί την ευκαιρία “για να γυρίσουμε σελίδα στο μέλλον, για να αλλάξουμε, τον τρόπο, με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού που αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε, να αναπτύξουμε και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του”. Τέλος η κα Γκερέκου προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ζήσουν την εμπειρία που λέγεται Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της Ιταλίας και άλλων χωρών ενώ στη συνέχεια είχε εκτενή συνομιλία με τους σημαντικότερους Ιταλούς tours operators, καθώς και με εκείνους που έχουν εξειδίκευση σε ειδικές μορφές τουρισμού. Επίσης, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας “FIAVET” κα Cinzia Renzi, καθώς και με τον πρόεδρο της ASTOI (Ένωση Ιταλών Tour Operator) κ. Roberto Corbella.

Στο πλαίσιο των επαφών της η κα Γκερέκου πρόκειται να συναντηθεί το απόγευμα και με τον υπουργό Τουρισμού της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να συζητήσουν θέματα τουριστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος ενόψει του Μουντιάλ 2010.

Αναλυτικά, η κα Γκερέκου δήλωσε: “Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού, σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως. Και είναι μεγάλη μου χαρά, επειδή έχω για ακόμη μια φορά την ευκαιρία, να βρίσκομαι ανάμεσα στους επενδυτές και τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να βρούμε διέξοδο από την οικονομική κρίση. Και είμαι βέβαιη ότι τόσο εσείς, με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύετε όσο και εμείς, με μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις, θα τα καταφέρουμε. Δεν αμφισβητεί κανείς, ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη χώρα μας. Για εμάς, η κρίση, είναι οπωσδήποτε κάτι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αλλά παράλληλα είναι και η ευκαιρία που έχουμε, για να γυρίσουμε σελίδα στο μέλλον. Είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε, τον τρόπο, με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού: ένα πεδίο στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε, να το αναπτύξουμε και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του.

Aποτελεί στόχο και στοίχημα για μας ο κάθε επισκέπτης της πατρίδας μας να μπορέσει να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Να είναι σε θέση να βιώσει τις απεριόριστες δυνατότητες που του προσφέρει η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ασφαλώς `ήλιος και θάλασσα`, αλλά και ασφαλώς και κάτι πολύ παραπάνω. Είναι η εκπληκτικής ομορφιάς ενδοχώρα της, το κλίμα και η γαστρονομική της παράδοση, η ιστορία και ο πολιτισμός της. Αποτελεί στόχο και στοίχημα για μας η δημιουργία νέων `αφορμών` για να επισκεφθεί τη χώρα μας κάποιος. Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το όραμα της Μελίνας Μερκούρη, είναι ήδη πραγματικότητα και στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το έχουν επισκεφθεί πάνω από ένα ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες.

Το ενιαίο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στοχεύει ακριβώς στο να δημιουργεί διαρκώς και άλλους τέτοιους `λόγους`, για τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, πέρα από τη φυσική της ομορφιά: καινούργιες εγκαταστάσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων, φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες, αθλητικά γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος – όλα αυτά βρίσκονται στον άμεσο σχεδιασμό μας. Αποτελεί στόχο και στοίχημα για εμάς η Ελλάδα να καταστεί ως ένα επιτυχημένο αειφόρο επιχειρηματικό κέντρο της Μεσογείου και ο ποιοτικός πράσινος προορισμός. Όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού θα ενισχυθούν προνομιακά, κατά τον ίδιο τρόπο που θα ενισχυθούν προνομιακά και όσες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν με γνώμονα την περιβαλλοντική προστασία. Από αυτό λοιπόν το βήμα σας προσκαλώ σε αυτό το νέο, πολλά υποσχόμενο ταξίδι. Σας καλώ να επενδύσετε στην Ελλάδα, σας καλώ να μας επισκεφθείτε. Σας καλώ να ζήσετε την εμπειρία που λέγεται Ελλάδα. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, στην χώρα της αναζήτησης και του ονείρου, στη χώρα του μέτρου, του φωτός και της αρμονίας, στη χώρα της τέχνης και της ομορφιάς”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024