Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: O τουρισμός δεν αντέχει άλλη αύξηση του ΦΠΑ
Πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας

ΗΑΤΤΑ: O τουρισμός δεν αντέχει άλλη αύξηση του ΦΠΑ

Ο ΗΑΤΤΑ απηύθυνε, εκ νέου, έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει την μελετώμενη μεταφορά υπηρεσιών του τουρισμού (καταλυμάτων- μεταφορών- εστίασης-αναψυχής κ.λπ.) από την κατηγορία του 11% σε αυτή του 23%…

Ο ΗΑΤΤΑ απηύθυνε, εκ νέου, έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει την μελετώμενη μεταφορά υπηρεσιών του<...> τουρισμού (καταλυμάτων- μεταφορών- εστίασης-αναψυχής κ.λπ.) από την κατηγορία του 11% σε αυτή του 23%.

Ήδη η αύξηση του Φ.Π.Α. από 9% σε 11% και από 19% σε 23%, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στον Ελληνικό Τουρισμό και στις επιχειρήσεις μας.

Τυχόν υιοθέτηση της μελετώμενης νέας ρύθμισης, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον Ελληνικό Τουρισμό, του οποίου η ανταγωνιστικότητα έχει ήδη πληγεί σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι τα προαναφερθέντα προϊόντα αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του τουριστικού πακέτου. Εξάλλου, τα συμβόλαια συνεργασίας με τους Tour Operators του εξωτερικού, έχουν ήδη υπογραφεί για την επόμενη χρονιά και, εξ αντικειμένου, είναι αδύνατο να απορροφηθεί νέα τεράστια αύξηση Φ.Π.Α.

Η Ελλάδα, χώρα της Ν.Α. Ευρώπης έχει:
– ανταγωνίστριες χώρες εκτός της Ευρωζώνης που διατηρούν χαμηλές τιμές,
– ανταγωνίστριες χώρες, της Ε.Ε. που έχουν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ τόσο για τις υπηρεσίες των τουριστικών γραφείων, όσο και για τα τουριστικά πακέτα, τα τουριστικά λεωφορεία και τα ξενοδοχεία.

Αντί η ελληνική πολιτεία να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας μελετά ρυθμίσεις που θα τη βγάλουν από τον τουριστικό χάρτη.

Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται στήριξη για να συμβάλει στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024