Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Συστράτευση των δυνάμεων του τουρισμού
Ο ελληνικός τουρισμός αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα

ΗΑΤΤΑ: Συστράτευση των δυνάμεων του τουρισμού

Τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τουρισμού και την υιοθέτηση ενός σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου ζητά ο ΗΑΤΤΑ από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού. “Ο ελληνικός τουρισμός πέρα από τη σημαντική μείωση των αφίξεων και κυρίως των εισπράξεων…

Τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τουρισμού και την υιοθέτηση ενός σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου ζητά ο ΗΑΤΤΑ από<...> τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.

“Ο ελληνικός τουρισμός πέρα από τη σημαντική μείωση των αφίξεων και κυρίως των εισπράξεων κατά το 2009 που οφείλεται στη διεθνή οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που κατατάσσουν την Ελλάδα 7η μεταξύ των 19 προορισμών που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης των εισπράξεων για το 2009, πρέπει να προβληματίσουν όλους μας. Ο τουρισμός, ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας απαιτεί:
– τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανάκαμψη και τη βελτίωση των μεγεθών του και
– μια μακροπρόθεσμη, σύγχρονη, αναπτυξιακή πολιτική, ισχυροποίηση της ελληνικής τουριστικής προσφοράς και διείσδυση στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Ας μην μείνουμε άλλο απλοί θεατές των διεθνών εξελίξεων. Ας προχωρήσουμε, πολιτεία, αυτοδιοίκηση και παραγωγικοί φορείς του τουρισμού σε μια νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως είναι γνωστό, τα τουριστικά γραφεία, αποτελούν το διεθνή μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού μια και μέσα από το ρόλο τους είναι οι παραγωγοί και το δίκτυο διανομής του τουριστικού προϊόντος.

Αυτά συνθέτουν τα επί μέρους στοιχεία των τουριστικών προγραμμάτων, διακινούν το διεθνή τουρισμό και υλοποιούν προγράμματα ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού.

Ο ΗΑΤΤΑ εκπροσωπώντας τα ελληνικά τουριστικά γραφεία και ως μέλος των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων στα αντίστοιχα διεθνή, ευρωπαϊκά και περιφερειακά όργανα (ECTAA – The European Travel AgentsΆ and Tour OperatorsΆ Associations, UFTAA – Universal Federation of Travel AgentsΆAssociations), θέτει τις δυνάμεις του στη διάθεση της πολιτείας προκειμένου να αναπτυχθούν εξειδικευμένα προγράμματα για τον εμπλουτισμό της τουριστικής μας προσφοράς, για να αποκτήσει η Ελλάδα τουρισμό για 12 μήνες και να υιοθετήσει ένα σύγχρονο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024