Τελευταία νέα
Συγχρηματοδότηση του έργου στον τομέα τουρισμού στο ΕΣΠΑ

Ιδρυση Μουσείου Μαστίχας Χίου

Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση Μουσείου Μαστίχας στη Χίο, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων έργων του τομέα τουρισμού στο ΕΣΠΑ, υπεγράφη χθες από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών…

Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση Μουσείου Μαστίχας στη Χίο, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων έργων του τομέα τουρισμού στο ΕΣΠΑ, υπεγράφη<...> χθες από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, κ. Κ. Γανιάρη και την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, κα Σ. Στάικου. Κατά την υπογραφή του μνημονίου παρευρέθησαν ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου, δρ. Εμ. Αλεξανδράκης και η γενική διευθύντρια του ιδρύματος, κα Α. Λούβη-Κύζη.

Η δημιουργία και η λειτουργία του νέου Μουσείου Μαστίχας στη Χίο αποσκοπεί στη διάσωση της τεχνικής της παραδοσιακής καλλιέργειας και της εκμηχάνισης στην επεξεργασία της μαστίχας, καθώς και στο να καταδείξει τη μοναδικότητα του προϊόντος και να συμβάλει στην περαιτέρω προβολή του. Παράλληλα, αναμένεται να αναπτύξει τον πολιτιστικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό στο νησί της Χίου, συνδέοντας τα σημεία του τοπίου και τα μνημεία του με τον πολιτισμό της μαστίχας. Το Μουσείο φιλοδοξεί επίσης να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής, αναδεικνύοντας την αγροτική και την πολιτιστική της ταυτότητα και προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα, ώστε να ενισχυθεί σημαντικά και μόνιμα η τοπική οικονομία.

Η μαστίχα Χίου έχει αναγνωριστεί ως αγροτικό προϊόν παγκόσμιας μοναδικότητας με μακραίωνη ιστορία στο διεθνές εμπόριο με ρίζες στην αρχαιότητα και εξαιρετικής σημασίας εφαρμογές στην ιατρική, τη φαρμακευτική, τη γαστρονομία, τη ζαχαροπλαστική και την κοσμετολογία τόσο στο παρελθόν όσο και στη σύγχρονη εποχή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024