Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για την προσέλκυση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό
Ιαματικός Τουρισμός

Ημερίδα για την προσέλκυση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό

Βασικό ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναλυθεί η σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού, να διερευνηθεί η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων.

“Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης” είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και η ΠΕΤΑ ΑΕ στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο “Τιτάνια”), από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Βασικό ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναλυθεί η σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού, να διερευνηθεί η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων.

Στις εργασίες της ημερίδας έχουν κληθεί να μιλήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ θα παρέμβουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ, κ. Φώτης Προβατάς.

Οι  εργασίες της ημερίδας θα συνεχιστούν με τους εξής ομιλητές:

  • Ζήσης Αγγελίδης, δρ. υδρογεωλογίας και επιστημονικός σύμβουλος του  ΣΔΙΠΕ, με θέμα “Η πραγματικότητα του ελληνικού θερμαλισμού στο πλαίσιο της νέας οδηγίας για την Υγεία”
  • Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής δερματολογίας, π. αντιπρύτανης, πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων με θέμα “Τουρισμός Υγείας. Το μέλλον των Ιαματικών”.
  • Δρ. Χρήστος Πάλλης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με θέμα “Η συμβολή του Ιαματικού Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας”.
  • Γεώργιος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδα, με θέμα “Προοπτικές και προϋποθέσεις για την ορθολογικότερη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα”.
  • Στάθης Ραγκούσης, διευθύνων σύμβουλος της ΠETA ΑΕ, με θέμα “Προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του Ιαματικού Τουρισμού”.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των συμμετεχόντων με συντονιστή το γενικό γραμματέα του ΣΔΙΠΕ, κ. Μάρκο Δανά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024