Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για τον Αγροτουριστική ανάπτυξη της Νότιας Εύβοιας

Ημερίδα για τον Αγροτουριστική ανάπτυξη της Νότιας Εύβοιας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον `Αγροτουρισμό` και γενικότερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής στην κεντρική και νότια Εύβοια διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το Ενιαίο […]

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον `Αγροτουρισμό` και γενικότερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,<...> που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής στην κεντρική και νότια Εύβοια διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το Ενιαίο Λύκειο Αυλωναρίου Ευβοίας.

Ειδικότερα, την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Αυλώνος, κ. Δημήτρης Κατσούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προτεραιότητα στήριξης, που δίνει ο Δήμος στην τουριστική ανάπτυξη και στη διαρκή υποστήριξη των προγραμμάτων, όπου εμπλέκονται οι μαθητές. Αφού μίλησε με πολύ θετικά λόγια για το φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο `Δημιουργία Εικονικής Μονάδας Αγροτουρισμού`, δεσμεύθηκε να στηρίξει την έκδοση οδηγού μαγειρικής με τοπικές παραδοσιακές συνταγές, που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές της ομάδας εστίασης του προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, που αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό (π.χ. συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις για τον τουρισμό, διαφημιστική εκστρατεία σε μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ), αλλά και στην Ελλάδα (π.χ. καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή στην κρατική τηλεόραση για την προβολή προορισμών εντός Ελλάδας).

Επίσης, ο κ. Λιάσκος τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας των επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και των τοπικών φορέων για την προσέλκυση και διατήρηση των τουριστών με λογικές τιμές, καθαρό περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην άνοδο του τουρισμού με ανθρώπινο πρόσωπο και στο ευοίωνο μέλλον των αγροτουριστικών μονάδων. Ενθουσιασμένος από τη δουλειά των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας, υποσχέθηκε την αρχική ενίσχυσή τους από το Υπουργείο με 3.000 ευρώ, μέσω του Δήμου Αυλώνος και στη συνέχεια τη στήριξή τους, όπου και όπως αυτό είναι δυνατόν.

Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές των υπο-ομάδων:(α) χρηματοδότησης, (β) αρχιτεκτονικής & διακόσμησης, (γ) εστίασης, (δ) δραστηριοτήτων, (ε) προβολής & διαφήμισης παρουσίασαν έναν βήμα-προς-βήμα οδηγό για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης αγροτουριστικής μονάδας και τη μέχρι σήμερα δουλειά τους, όπως το ραδιοφωνικό σποτάκι και φωτογραφίες / κείμενα από τον οδηγό μαγειρικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο `Δημιουργία Εικονικής Μονάδας Αγροτουρισμού στο Δήμο Αυλώνος` το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του 2ου ΕΠΕΑΕΚ και θα διαρκέσει, όσο η σχολική χρονιά 2004 – 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024