Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙόνια νησιά: Τίποτα δεν αποκλείει μια σχετικά καλή τουριστική χρονιά

Ιόνια νησιά: Τίποτα δεν αποκλείει μια σχετικά καλή τουριστική χρονιά

Στη προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού θα στραφεί δυναμικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) που συνεδρίασε στη Λευκάδα. Η γενική γραμματέα της […]

Στη προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού θα στραφεί δυναμικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως αποφάσισε<...> το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) που συνεδρίασε στη Λευκάδα.

Η γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου σημείωσε ότι η ύφεση που παρουσιάζουν οι προκρατήσεις από τις ξένες αγορές, λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την αναμονή της πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ, οφείλεται στη επιφυλακτική στάση που κρατούν προς το παρόν οι tour operators. Ωστόσο δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος των συνεπειών αυτής της επιφύλαξης και τίποτα δεν αποκλείει το να έχουμε τελικά μια σχετικά καλή τουριστική χρονιά, εφ΄ όσον φυσικά ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Η έμφαση στη συμμετοχή των Ιονίων νήσων στην τουριστική έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 2003» και η προσέλκυση μαθητικού τουρισμού αποτελούν κάποιους από τους σχετικούς στόχους που έχουν σκοπό να καλύψουν τα κενά της διεθνούς τουριστικής ζήτησης.

«Οι επαγγελματίες του τουριστικού κυκλώματος δεν είναι και τόσο απαισιόδοξοι για την πορεία της τουριστικής ζήτησης στα Ιόνια νησιά. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε όχι μόνο τις αεροπορικές συνδέσεις των νησιών μας αλλά και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις που μπορούν να μας φέρουν τουρίστες από τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Εμείς έχουμε στρέψει ενεργά το ενδιαφέρον μας, συμμετέχοντας σε μία σειρά από εκθέσεις, σε μικρότερες ευρωπαϊκές αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Ωστόσο οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν συμμετέχουν όσο θα έπρεπε στο ενδιαφέρον μας για το άνοιγμα νέων αγορών σημείωσε η κ. Κανελλοπούλου.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΙΝ αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, να ζητηθεί από τις Νομαρχίες και όλους τους εμπλεκόμενους οι αποφάσεις για την τουριστική προβολή του 2004 να έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2003 ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας.
Προς το παρόν έχει αποφασιστεί να δοθεί έμφαση στη χρήση μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και άλλες μεγάλες πόλεις που θα προσελκύσουν εσωτερικό τουρισμό.

Τέλος η Εταιρία Τουρισμού των Ιονίων Νήσων αποφάσισε να κάνει τη γενική συνέλευση των μελών της στις 4 Μαΐου του 2003 και ταυτόχρονα αποφάσισε να προχωρήσει στο διπλασιασμό του μετοχικού της κεφαλαίου το οποίο ανέρχεται σε 73.400 ευρώ. Στην Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ ΑΕ), συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι Νομαρχίες, οι ΤΕΔΚ και οι Ενώσεις Ξενοδόχων της περιοχής. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, στο να προσελκύσει και νέα μέλη τα οποία μπορούν να είναι και επιχειρήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024