Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ. Μαρκόπουλος: Ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί με ευρωπαϊκή διάσταση
Πάρκο στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου ανακοίνωσε το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης

Κ. Μαρκόπουλος: Ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί με ευρωπαϊκή διάσταση

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε τελετή βράβευσης του Νομού Λέσβου για την “Προστατευόμενη Περιοχή Απολιθωμένου Δάσους”, ως νικητή προορισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» του έτους 2009…

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε τελετή βράβευσης του Νομού Λέσβου για την “Προστατευόμενη<...> Περιοχή Απολιθωμένου Δάσους”, ως νικητή προορισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» του έτους 2009.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλος, ο βουλευτής Λέσβου, κ. Ι. Γιανέλλης, ο εκπρόσωπος τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, ο νομάρχης Λέσβου, κ. Π. Βογιατζή, ο νομάρχης Γρεβενών, κ. Δ. Κουπτσίδης και ο νομάρχης Φλώρινας, κ. Ι. Βοσκόπουλος.

Ο υπουργός τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -μεταξύ άλλων- ανέφερε: “Η Ελλάδα διαθέτει τουριστικούς προορισμούς εξαιρετικά μεγάλης ποιότητος, εκ των οποίων πολλοί είναι είτε άγνωστοι σε εμάς είτε στον υπόλοιπο κόσμο. Στόχος είναι λοιπόν πρώτον να τις κάνουμε γνωστές, δεύτερον να τις αξιολογήσουμε, τρίτον να τις προβάλλουμε, τέταρτον να τους δώσουμε ευρωπαϊκή διάσταση, γιατί είμαστε μέλος μιας οικογένειας που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία εμείς οι Έλληνες πρέπει να τα παντρέψουμε με τον δικό μας κόσμο, χωρίς να χάσουμε τα ιδιαίτερα στοιχεία της πατρίδας μας. Πρέπει να κάνουμε το βήμα μας προς τα εκεί, χωρίς άγχος, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς εγωισμούς. Πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στην Ευρώπη, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να δείξουμε ότι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες, καθώς είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε τα δικά τους πρότυπα που δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν αλλού γιατί η Ελλάδα έχει στοιχεία εναλλακτικής τουριστικής δράσης. Η σημερινή εκδήλωση έχει συμβολική σημασία. Σκοπός της δεν είναι μόνο να τιμήσουμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Λέσβου και τους δυο προηγούμενους προορισμούς την Φλώρινα και τα Γρεβενά, αλλά επίσης να αναδείξουμε ποιοτικούς και τουριστικά άγνωστους προορισμούς.

Θέλω να συγχαρώ λοιπόν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Λέσβου για την προστασία στην περιοχή του απολιθωμένου δάσους. Θέλω να δεσμευτώ ότι η ελληνική Πολιτεία θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να το προβάλλει εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεσμεύεται ότι εκεί θα κάνει ένα πάρκο μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το έργο το οποίο ανακοινώνουμε σήμερα μαζί με αυτό το βραβείο. Θέλω να ολοκληρώσω λέγοντας ότι αυτή τη δύσκολη χρονιά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η παρουσία του είχε ξεχωριστή σημασία. Θα γίνουν κρίσεις και επικρίσεις θα ακουστούν και θετικά και αρνητικά εμείς οι πολιτικοί είμαστε μαθημένοι”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024