Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚ. Μαρκόπουλος: Φέτος, ο τουρισμός θα κριθεί από τους last minute τουρίστες
Αδύνατον να υπάρξει μια σταθεροποιημένη πρόβλεψη

Κ. Μαρκόπουλος: Φέτος, ο τουρισμός θα κριθεί από τους last minute τουρίστες

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε στο διήμερο συνέδριο του Economist στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε στο διήμερο συνέδριο του Economist στο ξενοδοχείο Intercontinental<...> στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις προσπάθειες ανάκαμψης. Ο κ. Μαρκόπουλος κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή τουριστική χώρα. Η οικονομική κρίση έχει καταφέρει να αναδείξει την τουριστική ανάπτυξη και τα εισοδήματα, τα οποία προκύπτουν από τον τουρισμό ως ίσως τη μεγαλύτερη ελπίδα των οικονομιών των τουριστικών κρατών. Αυτό από τη μια πλευρά για εμάς είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο τόσο για ένα δυναμικό διάλογο εν γένει όσο και για ένα πολιτικό διάλογο.

Η Ελλάδα διαθέτει μια ισχυρή τουριστική βιομηχανία, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα οικονομικά δεδομένα του τόπου για αυτό θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωσή της. Αυτό το γεγονός μας δίνει το έρισμα, αλλά και τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για τον τουρισμό, έτσι ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες δράσεις και ενέργειες, έτσι ώστε να γίνει η Ελλάδα για μια ακόμη χρονιά ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει ο διάλογος αυτός να είναι τόσο κοινωνικός όσο και πολιτικός, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι και να εργαστούν όλοι για την ενίσχυση αυτού του ιδιάζουσας σημασίας τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Θα ήταν χρήσιμο ένας τέτοιος διάλογος βέβαια να μην περιοριστεί στα σύνορα της χώρας μας, αλλά να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Η ΕΕ, στην οποία ανήκει και η χώρα μας, μπορεί και πρέπει να επιδιώξει να στηρίξει έμπρακτα την τουριστική της βιομηχανία. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ δέχεται να συζητήσει διεξοδικά το ζήτημα αυτό, διότι ο πλούτος που προκύπτει από τον τουρισμό είναι ένας πλούτος που επεκτείνεται σε πολλές κοινωνικές ομάδες.

Σήμερα στο τέλος του μηνός του Μαΐου και με βάση το γεγονός ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας που προκαλεί, ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ελλάδα θα κριθεί από τους last minute τουρίστες, είναι αδύνατον να υπάρξει μια σταθεροποιημένη πρόβλεψη τόσο για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας όσο και για τον ακριβή αριθμό των τουριστών που θα μας επισκεφθούν. Με βάση αυτό ακριβώς το γεγονός η καταστροφολογία γύρω από το θέμα του τουρισμού για εμένα δεν υφίσταται.

Είναι αλήθεια ότι η αυτή η χρονιά υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, όμως με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει καμία αίτια καταστροφής πουθενά. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες χώρες επιλογής τουριστικού προορισμού και παράλληλα συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας του τουρισμού και όχι ως ένας δειλός συνομιλητής στη σκιά των τουριστικών εξελίξεων στον κόσμο. Η Ελλάδα έχει δύναμη, αυτοπεποίθηση και πίστη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024