Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚαι η Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για το σύνολο του Ομίλου της Ολυμπιακής
Χατζηδάκης: Θετικό το ότι υπάρχουν περισσότερες προσφορές για την ΟΑ

Και η Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για το σύνολο του Ομίλου της Ολυμπιακής

Και η Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για το σύνολο του Ομίλου της Ολυμπιακής, ύψους 210 εκατ. ευρώ. Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής…

Και η Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για το σύνολο του Ομίλου της Ολυμπιακής, ύψους 210 εκατ. ευρώ. Η ιδιωτική αεροπορική<...> εταιρεία Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής (Πάνθεον, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση) ύψους 210 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφορά και για την εξαγορά των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της Ολυμπιακής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρία θα προτείνει στο Ελληνικό Δημόσιο να κρατήσει ποσοστό έως 25%.

Από την άλλη πλευρά (αυτή της Aegean), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προσφέρει για το πτητικό έργο 90 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο της ελάχιστης αποτίμησης των συμβούλων του ελληνικού Δημοσίου και για την τεχνική βάση 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διατίθεται να εξαγοράσει την Πάνθεον στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος της Aegean και των μετόχων της, είναι η δημιουργία μίας ισχυρότερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας με το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, ώστε να μπορεί να σταθεί με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στον διεθνή ανταγωνισμό στο πλαίσιο του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “σε περίπτωση που η πρότασή μας τύχει της αποδοχής του Ελληνικού δημοσίου, είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε μέρος της δραστηριότητας εσωτερικού, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο υπάρχων ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά, στην οποία ήδη άλλωστε έχουν ενταχθεί πρόσφατα νέοι παίκτες. Φυσικά η υποβολή πρότασης για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών παραμένει υποχρέωση της εταιρείας μας”.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Aegean δεσμεύεται για την εκτέλεση της συμφωνίας και την ανάληψη του έργου σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 60 ημέρες από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξοικονομούνται εκατοντάδες εκατ. ευρώ λειτουργικών ζημιών, που θα επιβάρυναν το ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση ανάληψης του έργου και της ιδιοκτησίας της ΟΑ από άλλον φορέα σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Κατ΄αρχήν θετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες προσφορές για την Ολυμπιακή. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: “Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την MIG και την Swissport ως το τέλος της εβδομάδας. Θα σεβαστούμε τον αποκλειστικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων. Θα εξετάσουμε και άλλες προσφορές που κατατέθηκαν με βάση συγκεκριμένες αρχές: τις προβλέψεις των νόμων, το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο ανταγωνισμού, τα πραγματικά στοιχεία των προτάσεων και τις εισηγήσεις του επιτρόπου παρακολούθησης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Ο.Α. αντέδρασαν έντονα στην είσοδο της Aegean, ενώ οι πιλότοι απείλησαν ότι αν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις δεν θα ξαναπετάξει αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα.

Οι νέες προσφορές εξετάζονται ήδη από τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομική και η οικονομική τους επάρκεια, καθώς και κατά πόσον αυτές είναι σύμφωνες με τα όσα ορίζει η εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τον ανταγωνισμό. Η γνωμοδότηση των συμβούλων των Δημόσιου αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024