Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαλαφάτης: Ο αθλητικός τουρισμός αποδεδειγμένα παθιάζει και προσελκύει πολύ κόσμο
Βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης - Τομεάρχης Τουρισμού Ν.Δ.

Καλαφάτης: Ο αθλητικός τουρισμός αποδεδειγμένα παθιάζει και προσελκύει πολύ κόσμο

Ως βασικό εργαλείο, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, παρομοίασε τον αθλητικό τουρισμό ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Σταύρος Καλαφάτης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού…

Ως βασικό εργαλείο, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, παρομοίασε τον αθλητικό τουρισμό ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Σταύρος Καλαφάτης, απευθύνοντας<…>χαιρετισμό στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού με τίτλο `Be active in Tourism` που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος μας είναι», όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης «να αξιοποιήσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό τον αναπτυξιακό μοχλό του τουρισμού. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να καθιερωθεί η Ελλάδα ως ένας τουριστικός προορισμός 12 μηνών».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επεξεργάζονται σημαντικά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού όπως είναι τα οφέλη από τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη μελέτη περιοχών που ωφελήθηκαν από τον Αθλητικό Τουρισμό παγκοσμίως και τις προβλέψεις για τη μελλοντική κίνηση της Τουριστικής Βιομηχανίας. Στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού λειτουργεί το Εθνικό Αθλητικό – Τουριστικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή φορέων του Αθλητισμού και του Τουρισμού».

«Σε κάθε περίπτωση» κατέληξε «ο αθλητικός τουρισμός αποδεδειγμένα παθιάζει και προσελκύει πολύ κόσμο, αποτελώντας μια μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας τους».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024