Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαλύτερος αγροτουριστικός προορισμός η Φλώρινα
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας

Καλύτερος αγροτουριστικός προορισμός η Φλώρινα

Σε αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο από Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή αγορά προσβλέπει τώρα ο Νομός Φλώρινας έπειτα από την ανάδειξη του ως ο «Καλύτερος Αναδυόμενος Αγροτουριστκός Προορισμός στην Ελλάδα». Η ανάδειξη αυτή έγινε στα πλαίσια διαγωνισμού που διενήργησε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος…

Σε αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο από Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή αγορά προσβλέπει τώρα ο Νομός Φλώρινας έπειτα από την ανάδειξη του ως ο «Καλύτερος Αναδυόμενος Αγροτουριστκός Προορισμός στην Ελλάδα». Η ανάδειξη αυτή έγινε στα<...> πλαίσια διαγωνισμού που διενήργησε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος με τίτλο: “European Destinations of Excellence”.

Η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του Νομού και βιοποικοιλότητα του, η ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων του, η παράδοση του, η τοπική γαστρονομία και η οινοποιία καθώς και η τοπική αρχιτεκτονική αποτέλεσαν τα δυνατά σημεία της υποψηφιότητας και τελικής ανάδειξης του ως ο Καλύτερος Αγροτουριστικός Προορισμός.

Η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Νομού Φλώρινας έγινε με πρωτοβουλία και ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας με τη συνεργασία και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝ.ΦΛΩ.) Α.Ε.
Ο Νομός Φλώρινας, ως ο Καλύτερος Αναδυόμενος Αγροτουριστικός Προορισμός της Ελλάδας θα τύχει εκτεταμένης προβολής από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και μέσω Πανευρωπαϊκής καμπάνιας η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με δαπάνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, ο Νομός Φλώρινας θα προβληθεί, ως ένας από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί σαν συνέχεια – κορύφωση του προγράμματος στο Πόρτο της Λισσαβόνας.

Στόχος του πιλοτικού αυτού ευρωπαϊκού θεσμού είναι η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών προορισμών, η εκτεταμένη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η προώθηση και προβολή του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος μέσα από πανευρωπαϊκή καμπάνια.

Σύμφωνα με τις αρχές στην Φλώρινα, η ανάδειξη αυτή του Νομού Φλώρινας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόκριμα στην προβολή της περιοχής και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών όχι μόνο από την εγχώρια αλλά κυρίως από την Ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, λειτουργεί ως «οδηγός» για την καλύτερη αξιοποίηση των επενδύσεων (στα πλαίσια της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013), με στόχο, όχι μόνο τη δημιουργία υποδομών αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024