Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚανείς πιλότος της Ο.Α. δε θα δώσει βιογραφικό σε αυτή τη φάση στη MIG
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με την Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας

Κανείς πιλότος της Ο.Α. δε θα δώσει βιογραφικό σε αυτή τη φάση στη MIG

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Κ. Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος αποτελούμενης από τους κ.κ. Κ. Ήσυχο, μέλος ΚΠΕ, Ζήκο Τσάβαλο, γραμματέα Π.Κ. Αερομεταφορών και Ν. Κεραμιτσόπουλο, μέλος Διοίκησης ΕΧΠΑ, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία πιλότων…

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Κ. Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος αποτελούμενης από τους κ.κ. Κ. Ήσυχο, μέλος ΚΠΕ, Ζήκο Τσάβαλο, γραμματέα Π.Κ.<...> Αερομεταφορών και Ν. Κεραμιτσόπουλο, μέλος Διοίκησης ΕΧΠΑ, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία πιλότων της Ο.Α. (ΕΧΠΑ).

“Είναι γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά το πέρας της συνάντησης. “Σε εποχή οικονομικής κρίσης, όπου όλοι προστρέχουν στην ενίσχυση του κράτους και στο ζεστό κρατικό χρήμα, και θα δούμε και κρατικοποιήσεις τραπεζών, είναι παράλογο να αποκρατικοποιείς ένα σημαντικό στρατηγικό όπλο για τη χώρα, όπως ο εθνικός αερομεταφορέας.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι, με βάση αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία που γνωρίσαμε και εμπιστευτήκαμε δεν είναι μόνο τα χρώματά της, τα αεροπλάνα της, τα σίδερα, οι μηχανές. Είναι πρωτίστως οι άνθρωποί της. Ολυμπιακή Αεροπορία δίχως τους ανθρώπους της, δίχως τους εργαζόμενους, το προσωπικό της, δεν θα υπάρχει. Κι αυτό πρέπει όλοι να το γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά.

Μια εταιρεία, η οποία θα χτιστεί σε τελείως νέα βάση χωρίς τους ανθρώπους της, τους πιλότους της, το προσωπικό της δεν θα είναι η Ολυμπιακή που εμπιστευτήκαμε, δεν θα είναι η Ο.Α. που ήταν πρότυπο για την ασφάλειά της. Θα είναι μια άλλη εταιρεία.

Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά στην Ολυμπιακή, πρέπει να ξεκινά από το ζήτημα της ασφάλειας. Κι αν θέλουμε να μιλάμε για μια ασφαλή εταιρεία πρέπει πρωτίστως να απευθυνθούμε στους ανθρώπους εκείνους που την κράτησαν ψηλά σε αυτά τα στάνταρντ ασφάλειας. Κι αυτοί είναι οι εργαζόμενοι, είναι οι χειριστές, είναι οι πιλότοι”.

Ο κ. Γρ. Κωνσταντέλλος, πρόεδρος της ΕΧΠΑ, ανέφερε: “Είχαμε μια πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και τους ανθρώπους του ΣΥΝ. Από εκεί και πέρα, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Την έχουμε ανακοινώσει με κάθε τρόπο. Η διαδικασία που επέλεξε η MIG είναι μια διαδικασία, η οποία ξεπερνά το ανθρωποδυναμικό της επιχείρησης. Συνεπώς, η επόμενη μέρα θα είναι στημένη με διαφορετικό τρόπο. Aρα δεν θα μιλάμε για μια Ολυμπιακή. Το λάθος αυτό είναι λάθος, το οποίο δημιουργεί συνθήκες μέγιστης ανασφάλειας αφ`ενός για την επόμενη μέρα της επιχείρησης και είναι κάτι το οποίο εμείς τουλάχιστον δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε. Η βιασύνη και η σπουδή και η προχειρότητα των ανακοινώσεων, των αγγελιών της MIG φάνηκε ότι από την πρώτη μέρα κιόλας άρχισαν να διορθώνονται.

Τέλος, δε θεωρούμε ως πρέπον τη διαδικασία προπαγάνδας που μέσω διαρροών η MIG χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια φαινομενική δυναμική, ανακοινώνοντας πράγματα τα οποία δεν μπορούν να πιστοποιηθούν για 15, 25 και 35.000 εισόδους στον διαδικτυακό τόπο της MIG. Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους”.

Σε ρώτηση δημοσιογράφου για το εάν οι πιλότοι θα καταθέσουν βιογραφικά, ο κ. Κωνσταντέλλος απάντησε ότι “οι οδηγίες που έχουμε δώσει στα μέλη μας είναι ότι κανένας πιλότος της Ο.Α. δε θα δώσει βιογραφικό σε αυτή τη φάση στη MIG. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία, η οποία θα διασφαλίζει ότι η επόμενη μέρα της Ολυμπιακής θα είναι Ολυμπιακή και όχι μια άλλη εταιρεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024