Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΚαραμανλής: Προχωρά η ναυτιλιακή πολιτική με νέα νομοσχέδια και τόνωση της κρουαζιέρας

Καραμανλής: Προχωρά η ναυτιλιακή πολιτική με νέα νομοσχέδια και τόνωση της κρουαζιέρας

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα Υπουργεία, για την εξέταση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, μετέβη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Πρωθυπουργός, μετά από σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενεργοποιήθηκε…

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα Υπουργεία, για την εξέταση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού έργου,<...> μετέβη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Πρωθυπουργός, μετά από σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενεργοποιήθηκε ο θεσμός του Συμβουλίου Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, για να δειχθεί ότι στην υπόθεση της Ναυτιλίας απαιτείται διάλογος, συνεννόηση και συνεργασία, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό και το νομοθετικό πλαίσιο για τα λιμάνια και τη λιμενική πολιτική.

Για το θέμα των υποδομών, είπε ότι “εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση μεγάλων λιμανιών της χώρας. Στο σχέδιό μας για συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ένα μεγάλο κεφάλαιο αναφέρεται στις λιμενικές υποδομές της χώρας, στον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίησή τους, καθώς και την ένταξή τους στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών. Προωθούμε συστηματικά εναλλακτικούς τρόπους συγκοινωνίας. Ολοκληρώσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στη νησιωτική Ελλάδα. Δώσαμε ζωή στον τομέα, της κρουαζιέρας, όπου, μέχρι πρότινος, απουσίαζε η ελληνική σημαία”.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι “Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε την ευκαιρία στις υπηρεσίες του ΥΕΝ και στο Λιμενικό Σώμα να αποκτήσουν υποδομές και τεχνογνωσία, που, συνέβαλαν στην άψογη και ασφαλή διοργάνωση των Αγώνων, αλλά από δω και πέρα, υπηρετούν καθημερινά την ασφάλεια και την ποιότητα της ναυσιπλοΐας. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης είναι κατάκτηση για την ελληνική ναυτιλία. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες εγκαταστάθηκε σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ο οποίος έχει αυξήσει θεαματικά τα επίπεδα ασφάλειας των λιμανιών και εγγυάται ασφαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων στην ακτοπλοΐα. Στην Ακτοπλοΐα, σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο, εγγυόμαστε την ασφάλεια των ναυτικών μεταφορών, τον αποτελεσματικό έλεγχο της τιμολόγησης και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των νησιών, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους. Η πρωτοβουλία μας για την Κοινή Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή έχει βρει θετική ανταπόκριση και προχωρά. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λιμενικό Σώμα ήδη μετέχει σε κοινές ασκήσεις, ελέγχοντας τα θαλάσσια σύνορα για την είσοδο λαθρομεταναστών και δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Τελειώνοντας δε ανέφερε ότι Οι στόχοι μας είναι δεδομένοι: Ναυτιλία κερδοφόρος και ανταγωνιστική. Ναυτιλία ασφαλής, φιλική στο περιβάλλον. Ναυτιλία με αυξανόμενο εθνικό νηολόγιο, που δημιουργεί νέες θέσεις δουλειάς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024