Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατ. Μπατζελή: Από το 'μένουμε σπίτι' να περάσουμε στο 'μένουμε Στερεά'
Περιφέρεια

Κατ. Μπατζελή: Από το 'μένουμε σπίτι' να περάσουμε στο 'μένουμε Στερεά'

Προτάσεις του συνδυασμού 'πατρίδα μας η Στερεά', με επικεφαλής την κα Κατερίνα Μπατζελή, για τη χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων για επανεκκίνηση τους, τη διασφάλιση της απασχόλησης, των φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων και κινήτρων στη Στερέα Ελλάδα.

“Το θέμα της στήριξης της επιχειρηματικότητας και δη του τουριστικού κλάδου ο οποίος λόγω της χρονικής περιόδου θα είναι ο πρώτος που θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, πρέπει άμεσα να απασχολήσει και την περιφέρεια μας όταν είναι εμφανή τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία”, αναφέρει η επικεφαλής του συνδυασμού ‘πατρίδα μας η Στερεά’ κα Κατερίνα Μπατζελή. “Η περιφέρεια πρέπει να σταθεί αρωγός στα αιτήματα εκπροσώπων των επιχειρήσεων και των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων, στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικής και τουριστικής περιόδου για να μηνμείνει καμία επιχείρηση κλειστή, βάσει ενός προγράμματος διαχείρισης κρίσης της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στην ΠΣΤΕ”.

Σύμφωνα με την ίδια, η περιφέρεια πρέπει να στοχεύσει στην ενίσχυση:

  • της τοπικής επιχειρηματικότητας
  • της καταναλωτικής εντοπιότητας
  • του εσωτερικού τουρισμού
  • του εναλλακτικού, θρησκευτικού και ιατρικού τουρισμού.

“Προτείνουμε κατευθυντήριους άξονες που πρέπει να κινηθούμε ως περιφέρεια που είναι πέρα των γενικών εθνικών μέτρων και πολιτικών που θα πρέπει να αφορούν τη χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων για επανεκκίνηση τους, τη διασφάλιση της απασχόλησης, των φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων και κινήτρων. Η παράταξή μας κατέθεσε τις προτάσεις στην Οικονομική Επιτροπή (28/04/20), διότι κρίνει απαραίτητο άμεσα να παρουσιαστεί από την Περιφέρεια ενός μεταβατικού σχεδίου εξόδου των επιχειρήσεων με:

  • την αναμόρφωση των αναπτυξιακών πολιτικών και των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στηριζόμενα και από νέες εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις
  • την αναμόρφωση του προγράμματος επιχειρηματικής και τουριστικής προβολής”.

Ειδικότερα οι προτάσεις:
1. Τη δημιουργία επιμορφωτικών δράσεων και σεμιναρίων συγχρηματοδοτούμενων από την περιφέρεια σχετικά με ένα εγχειρίδιο κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (manual) όλων των τουριστικών επιχειρήσεων στην εποχή του κορονοϊού. Έτσι εργαζόμενοι και πελάτες να αισθάνονται ασφαλείς, όταν παρευρίσκονται εντός αυτών καθώς θα λειτουργούν υπό της ομπρέλας ενός “Πρωτοκόλλου Υγιεινής”.
2. Να υπάρξει άμεση διεκδίκηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ ή και του ΠΕΠ, με ταχύτατες διαδικασίες, και σε ποσοστό επιχορήγησης 100% όλου του εξοπλισμού άμεσης και συχνής απολύμανσης όλων των χώρων του ξενοδοχείου,επιχειρήσεων εστίασης, προφανώς μέσω πρωτοκόλλων υγείας και έκδοσης σχετικών πιστοποιητικών ISO, με τη μέθοδο της νεφελοποίησης, απολύμανση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων υγιεινής και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
3. Συνεργασία περιφέρειας, ΠΕΔ και  Δήμων για την υγειονομική προστασία κοινοχρήστων χώρων και των νοσοκομειακών υποδομών, των Δημόσιων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας τα οποία πρέπει  να οργανωθούν και να στελεχωθούν ώστε να παρέχεται ασφάλεια στον επισκέπτη και τον τουρίστα. Άλλωστε είναι μια ευκαιρία για την εκκίνηση όλων εκείνων των πολιτικών ώστε να αναπτυχθεί και ο ιατρικός τουρισμός.
4. Την ενίσχυση της προβολής και διαφήμισης της Στερεάς Ελλάδας, στο διαδίκτυο  για την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού, εναλλακτικού,θρησκευτικού και ιατρικού τουρισμού.
5. Τη δημιουργία και ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας της Περιφέρειας για την προώθηση και ανάδειξη της τουριστικής ύλης – της οποίας η προετοιμασία και λειτουργία έχει καθυστερήσει-καθώς επίσης  την άμεση συμμετοχή μας στην στοχευμένη καμπάνια προβολής του Υπουργείου ΤουρισμούΕΟΤMarketing Greece και στην πλατφόρμα “Greece from Home”, η οποία δείχνει να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και σημαντικά αποτελέσματα στο τουριστικό κοινό.
6. Τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις στο διαδίκτυο σε διαδικτυακές εκθέσεις, που θα μπορούσε να συμμετάσχει η Περιφέρεια μας.
7. Την αύξηση κονδυλίων των Fam Trips (περιηγήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, bloggers, opinion makers) με στόχο το 2021.
8. Επανεκκίνηση και επικαιροποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.
9. Τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο ώστε να ενισχυθεί η αγορά της Περιφέρειας αλλά και  των τοπικών αγορών σε συνδυασμό με μια καμπάνια για την στήριξη των καταστημάτων και των τοπικών επιχειρήσεων. Φυσικά αυτή η πολιτική ήδη έπρεπε να είχε προχωρήσει και να βρίσκεται σε εφαρμογή .
10. Τη συνεννόηση με την ΠΕΔ για τη μείωση σε δημοτικά τέλη, τέλη 0,5% επί του τζίρου, ενοικίασης παραλιών πλατειών, πεζοδρομίων κ.λπ., έτσι ώστε να μην υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από τους δήμους.
11. Την παράταση σε επενδυτικά προγράμματα που υλοποιούνται ήδη και δημιουργία νέων προγραμμάτων με ευνοϊκότερους όρους και προϋποθέσεις καθώς και τροποποίηση του ύψους και των προϋποθέσεων των κρατικών ενισχύσεων .
12. Εργαλεία ρευστότητας για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων με την ενεργοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και ειδικών προγραμμάτων.
13. Στήριξη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις από το κοινοτικό πρόγραμμα SURE και από τα αδιάθετα κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου ,προγράμματα για τα οποία η Περιφέρεια πρέπει να προετοιμαστεί ΑΜΕΣΑ, με τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων της και των αδιάθετων κονδυλίων και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις όπως σε προηγούμενη φάση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024