Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταργείται ο σιδηροδρομικός σταθμός Κρηστώνης στο Κιλκίς
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Καταργείται ο σιδηροδρομικός σταθμός Κρηστώνης στο Κιλκίς

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού Κρηστώνης στο Κιλκίς. “Θύμα της πολιτικής περικοπής δρομολογίων από τον ΟΣΕ […]

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού Κρηστώνης στο Κιλκίς<...>.

“Θύμα της πολιτικής περικοπής δρομολογίων από τον ΟΣΕ έπεσε και ο τελευταίος σιδηροδρομικός σταθμός στο νομό Κιλκίς, αυτός της Κρηστώνης, ο οποίος καταργείται. Συγκεκριμένα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων αποφασίστηκε η περικοπή τριών δρομολογίων, ενώ οι εργαζόμενοι στο σταθμό θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του ΟΣΕ. Συνέπεια αυτού θα είναι να διεκπεραιώνονται μόνο τα τέσσερα δρομολόγια του Intercity (δύο προς Αλεξανδρούπολη και δύο προς Αθήνα) πραγματοποιώντας αποκλειστικά στάση αποβίβασης και επιβίβασης.

Εκτός από τις περικοπές στα δρομολόγια δηλαδή, θα κλείσει και το γραφείο εξυπηρέτησης του ΟΣΕ. Αυτό σημαίνει ότι σε ολόκληρο το νομό δεν θα υπάρχει κανένα γραφείο εξυπηρέτησης σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες για έκδοση εισιτήριων και πληροφορίες. Έτσι, θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς, ακόμα και εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο να είναι, οι δυνατότητες της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εμβρυακές.

Η ερήμωση της περιοχής και η αδιαφορία για το επιβατικό κοινό έχουν επιδεινωθεί και από την κατάργηση των δρομολογίων προς Βελιγράδι. Οι επιπτώσεις και αυτής της κατάργησης είναι δυσμενέστατες για όλη την Παιονία, καθώς οι συρμοί σταματούσαν προαιρετικά και στο Πολύκαστρο και επομένως υπήρχε η δυνατότητα της σιδηροδρομικής επικοινωνίας με τη Θεσσαλονίκη.

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός της Κρηστώνης εξυπηρετεί περίπου 30.000 επιβάτες ετησίως, ένας αριθμός που δεν δικαιολογεί την ένταξή του στις περικοπές δρομολογίων,

ερωτάται ο κ. υπουργός:
– Θα ανακληθεί η απόφαση για κατάργηση δρομολογίων από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κρηστώνης και για κλείσιμο του γραφείου εξυπηρέτησης του ΟΣΕ ;
– Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι 30.000 επιβάτες πολίτες του Κιλκίς;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024