Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατάρτιση πλαισίου στοχευμένων πρωτοβουλιών για τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας
Συνάντηση του Γ. Νικητιάδη με τον πρόεδρο του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου

Κατάρτιση πλαισίου στοχευμένων πρωτοβουλιών για τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης και συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα…

Τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου,<...> κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης και συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή την πρώτη πτήση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει η AirChina προς την Ελλάδα στις 11 Μαϊου, εξετάστηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στην διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές, ενόψει και της αεροπορικής σύνδεσης, υπάρχουν πλέον ισχυρότερες βάσεις για να αναπτυχθούν κοινές δράσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Κίνας και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί ένα πλαίσιο στοχευμένων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Νικητιάδης, καλωσόρισε την επικείμενη έναρξη των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας, ανάφερε ότι θα συνδράμει στην διευκόλυνση της δραστηριοποίησής της και ευχαρίστησε τον κ. Γιαννίδη για την συζήτηση που είχαν με στόχο να αναδειχθούν δίαυλοι συνεργασίας των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

Επίσης ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Κίνα μπορεί σύντομα να διευρυνθεί και αντί για δύο πτήσεις την εβδομάδα και μέσω Μονάχου να γίνεται απευθείας και σε καθημερινή βάση. Ακόμα ανέφερε ότι “αυτό αποτελεί στόχο μας ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί” και τόνισε, ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία με την Κίνα στον τουριστικό τομέα και επιθυμεί να αυξηθεί η τουριστική κίνηση η οποία θα αποδώσει οφέλη και στις δύο πλευρές.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024