Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚεντρικό θέμα στη συνάντηση Αλογοσκούφη-Χατζηδάκη η Ολυμπιακή
Δύο τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της

Κεντρικό θέμα στη συνάντηση Αλογοσκούφη-Χατζηδάκη η Ολυμπιακή

Με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστας Χατζηδάκης, εν όψει των Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση τους κυριάρχησε το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα, καθώς οι γραμμές του Πρωθυπουργού προς τον υπουργό Μεταφορών είναι…

Με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστας Χατζηδάκης, εν όψει των Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Σύμφωνα<...>με πληροφορίες, στη συζήτηση τους κυριάρχησε το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα, καθώς οι γραμμές του Πρωθυπουργού προς τον υπουργό Μεταφορών είναι οι σχετικές διαδικασίες να επισπευσθούν, ώστε να δοθεί μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα επιβίωσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση φέρεται να μελετά δύο σενάρια για την εταιρία, ανάλογα με την θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έτσι, στην περίπτωση που η Ε.Ε. απορρίψει τον συμψηφισμό των κρατικών χρεών προς την Ολυμπιακή, τότε πιθανότατα θα μπει λουκέτο. Από την άλλη όμως, αν η Ε.Ε. αποδεχτεί τον συμψηφισμό, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας χωρίς τα συσσωρευμένα χρέη της, υπαγόμενη στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90.

Σημειώνεται πως το θέμα της Ολυμπιακής αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω από τον κ. Χατζηδάκη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Μεταφορές, κ. Ζακ Μπαρό την ερχόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024