Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚΙΝ.ΑΛ.: 'Εκτός μέτρου παροχής κεφαλαίου κίνησης αφήνει η κυβέρνηση τις περισσότερες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις'
Τουριστική πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ.: 'Εκτός μέτρου παροχής κεφαλαίου κίνησης αφήνει η κυβέρνηση τις περισσότερες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις'

Oι μικρές και οι οικογενειακές επιχειρήσεις στηρίζονται κυρίως στην προσωπική εργασία του ιδιοκτήτη και των μελών της οικογένειας, χωρίς αυτή η απασχόληση να αποτυπώνεται υποχρεωτικά στις καταστάσεις του 'ΕΡΓΑΝΗ', με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων αυτών από τους δικαιούχους της ενίσχυσης.

“Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τους μεγάλους και αφήνει απροστάτευτους τους μικρούς”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, υπεύθυνος Κοινοβουλετικός Τομέα Τουρισμού Κινήματος Αλλαγής. “Ορίζοντας ως προϋπόθεση ένταξης στη νέα δράση του ΕΣΠΑ 2021–2027 για την παροχή Κεφαλαίου Κίνησης στις Τουριστικές Επιχειρήσεις, να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1Σ Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας, αφήνει απέξω τις περισσότερες μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις (π.χ. καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά λεωφορεία – ΤΕΟΜ). Κι αυτό γιατί με μέσο όρο λειτουργίας 4 μηνών των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων, 1 ΕΜΕ πρακτικά σημαίνει 3 εργαζόμενους με πλήρες ωράριο.

Ως γνωστόν, οι μικρές και οι οικογενειακές επιχειρήσεις στηρίζονται κυρίως στην προσωπική εργασία του ιδιοκτήτη και των μελών της οικογένειας, χωρίς αυτή η απασχόληση να αποτυπώνεται υποχρεωτικά στις καταστάσεις του “ΕΡΓΑΝΗ”, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων αυτών από τους δικαιούχους της ενίσχυσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει το συγκεκριμένο κριτήριο απασχόλησης, ώστε καμία επιχείρηση να μη μείνει χωρίς προστασία και ενίσχυση. Γιατί στον Τουρισμό, καμία επιχείρηση δεν περισσεύει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024