Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚίνηση καλής θέλησης της Ελλάδας το πιλοτικό πρόγραμμα χωρίς βίζα για τα νησιά για Τούρκους τουρίστες
Τουριστική πολιτική

Κίνηση καλής θέλησης της Ελλάδας το πιλοτικό πρόγραμμα χωρίς βίζα για τα νησιά για Τούρκους τουρίστες

Απευθυνόμενος στους 120 περίπου Τούρκους ταξιδιωτικούς πράκτορες και φορείς στο πρώτο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ στην Κω, τ. υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης εξήγησε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα χωρίς προξενική θεώρηση εισόδου για τα ελληνικά νησιά αποτελεί κίνηση καλής θέλησης από τη χώρα μας προς την Τουρκία.

Η κατάργηση της θεώρησης εισόδου (VISA) από την Ρωσία και οι πολιτικές ταχείας και εύκολης θεώρησης επισκεπτών από άλλες τρίτες εκτός Σένγκεν χώρες, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση αφίξεων πολλών εκατοντάδων χιλιάδων του τουρισμού μας, τόνισε σε δηλώσεις του ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης με αφορμή ομιλία του με θέμα “Θεώρηση Εισόδου και Τουριστική Ανάπτυξη”, ως κυρίου ομιλητή στο πρώτο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Κω το περασμένο Σάββατο, με οργανωτές τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού της Κω, την Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας (TURSAB) και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο τ. υφυπουργός στην ομιλία του ανέλυσε το καθεστώς θεώρησης σε συνδυασμό με τις διατάξεις της συνθήκης Σένγκεν, τα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια με το άνοιγμα της συνεργασίας με 50 Visa Centers και της προοπτικής ακόμη και καταργήσεως της θεώρησης (VISA) από τη Ρωσία που όπως τόνισε θα εκτοξεύσει τον τουρισμό μας πολύ ψηλά.

Ο κ. Νικητιάδης στην ομιλία του περιέλαβε σωρεία στοιχείων για το ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα που ισχύει στα πέντε νησιά του Αιγαίου την Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, τη Κω και τη Ρόδο και που φέτος θα ισχύσει και για το Καστελλόριζο και επιτρέπει την είσοδο από την Τουρκία στα παραπάνω νησιά μας χωρίς προξενική θεώρηση εισόδου, αλλά με απλό έλεγχο από τις Αστυνομικές Αρχές κατά την είσοδο στη χώρα.

Απευθυνόμενος στους 120 περίπου Τούρκους ταξιδιωτικούς πράκτορες και φορείς που παρακολούθησαν το φόρουμ, ο κ. Νικητιάδης εξήγησε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα για τα νησιά μας αποτελεί κίνηση καλής θέλησης από τη χώρα μας προς την Τουρκία αφού δεν ισχύει πουθενά αλλού στην Ευρώπη και δείχνει την εμπιστοσύνη που έχουμε ως χώρα προς τη γείτονα Τουρκία, “μια εμπιστοσύνη που θέλουμε να επεκταθεί και στους Ευρωπαίους εταίρους μας…”.

“Το πρόγραμμα”, τόνισε ο κ.Νικητιάδης, “μπορεί από πιλοτικό να καταστεί θεσμός, αν δεν υπάρξουν παραβιάσεις του 15ήμερου που έχουμε σήμερα ως όριο παραμονής στη χώρα μας και για να γίνει αυτό, συνέχισε ο τ. υφυπουργός πρέπει και εσείς να κάνετε αυστηρούς ελέγχους κατά την έξοδο από τη χώρα σας…”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Νικητιάδης και αναφερόμενος στο ισχύον για δεύτερη χρονιά πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι “το πρόγραμμα ήδη φέτος έχει γίνει καλύτερο αφού μειώσαμε το κόστος εισόδου από 60 ευρώ σε 35 ευρώ και το επεκτείνουμε και στο Καστελλόριζο. Όσο λιγότερες παραβιάσεις γίνουν, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει θεσμός υπάρχουν. Η Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε από 1η Ιουνίου 2014 θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να το πετύχουμε”.

Ομιλία τ. υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη – Θεώρηση Εισόδου και Τουριστική Ανάπτυξη

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024