Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινές δράσεις στον τουρισμό μπορεί να αναπτύξει η Θεσσαλονίκη με τις Βαλκανικές χώρες

Κοινές δράσεις στον τουρισμό μπορεί να αναπτύξει η Θεσσαλονίκη με τις Βαλκανικές χώρες

Στην ομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνάντηση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ένα ευρύτερο Διοικητικό Κέντρο για τα Βαλκάνια και τη Ν. Α. Ευρώπη

Στην ομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνάντηση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Θεσσαλονίκη<...> μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ένα ευρύτερο Διοικητικό Κέντρο για τα Βαλκάνια και τη Ν. Α. Ευρώπη. Ως παράδειγμα ο πρωθυπουργός έδωσε τον κλάδο του τουρισμού χαρακτηρίζοντας τον ως ένα σημαντικό τομέα στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις από χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Συγκεκριμένα πρότεινε: Προγράμματα τουριστικής προβολής της περιοχής, ανταλλαγών και αλληλοτροφοδοτούμενων δικτύων, προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών. Αυτές και άλλες παρόμοιες ιδέες και δράσεις διαβαλκανικής συνεργασίας, ανάμεσα σε κυβερνητικούς φορείς αλλά και σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα αναδείξουν την πόλη σε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή”.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο υλοποίησης των πολιτικών της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή εκτελούνται στην Θεσσαλονίκη έργα ύψους 3,82 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,3 τρις δρχ.).

“Η υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το συνολικό πρόγραμμα είναι ύψους 900 εκατ. ευρώ και οι απαιτούμενες πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες από το Γ` ΚΠΣ και τους εθνικούς πόρους. Από τα 17 επιμέρους έργα που συγκροτούν το ολοκληρωμένο σχέδιο, έχουν κατασκευασθεί και αποδοθεί σε χρήση τα 9. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργολαβίες για 6 από αυτά. Έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στη φάση ανάθεσης έργου η επέκταση του διαδρόμου/τροχοδρόμου 10/28 (προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ) και στη φάση της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής βρίσκονται τα έργα του νέου αεροσταθμού δυνατότητας εξυπηρέτησης 8 εκατ. επιβατών ετησίως, του νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και του νέου δικτύου πρόσβασης, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, για την ολοκληρωμένη λειτουργία του Αεροδρομίου προβλέπεται η κατασκευή `συνοδών` εγκαταστάσεων (ξενοδοχείο υψηλής στάθμης εξυπηρέτησης, πολυόροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων, catering, υπόστεγα συντήρησης αεροσκαφών) από ιδιωτικές επενδύσεις της τάξης των 120 εκατ. ευρώ με “παραχώρηση” (κατασκευή – εκμετάλλευση).”, ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024