Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινές πολιτικές και δράσεις των υπουργείων ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης

Κοινές πολιτικές και δράσεις των υπουργείων ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης

Σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά διαμορφώθηκαν οι κοινές πολιτικές και δράσεις για θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας…

Σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον υπουργό<...> ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά διαμορφώθηκαν οι κοινές πολιτικές και δράσεις για θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, που προαναγγέλλει ένα λαμπρό πεδίο κοινών δράσεων επ΄ ωφελεία του ελληνικού τουρισμού.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Αβραμόπουλος σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται σε ορισμένα νησιά, δήλωσε ότι “φαινόμενα τέτοια έχουν παρατηρηθεί σε προολυμπιακές περιόδους. Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης παρακολουθεί το όλο θέμα και το αρμόδιο υπουργείο καθημερινά επιθεωρεί ολόκληρη τη χώρα. Δεν ανησυχούμε και πιστεύουμε, ότι τελικά οι τιμές θα διαμορφωθούν στα γνώριμα κανονικά τους επίπεδα, όπως διεφάνη ήδη και για τα ξενοδοχεία”.

Αναφορικά με το θέμα της ανάκλησης αδειών ορισμένων ξενοδοχείων ο υπουργός τόνισε ότι “πριν από λίγες μέρες πήραμε μια απόφαση και 41 ξενοδοχεία, που δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους, έκλεισαν. Αντιμετωπίζουμε με πολύ αυστηρότητα τέτοια φαινόμενα ωστόσο πρέπει να πω, ότι γενικότερα έχουμε δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας με τον ξενοδοχειακό τομέα αλλά και με όλους τους παράγοντες, που διαμορφώνουν τον ελληνικό τουρισμό”.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης (όπως θα ονομάζεται πλέον το Υπουργείο Τουρισμού) ο υπουργός είπε ότι “το νομοσχέδιο έχει ήδη ολοκληρωθεί -αυτό είναι γνωστό- και σε λίγες μέρες από τώρα θα κατατεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί. Το νομοσχέδιο αυτό καθορίζει με σαφήνεια όλες τις αρμοδιότητες, τις αποκλειστικές αλλά και τις κοινές, που έχει το νέο υπουργείο με άλλα συναρμόδια υπουργεία”.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και ο υπουργός Οικονομικών έχουν ήδη δώσει τη συγκατάθεσή τους για το νέο νομοσχέδιο και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η συγκατάθεση και από τους υπόλοιπους συναρμόδιους υπουργούς και η κατάθεσή του για ψήφιση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024