Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινή απόφαση Υπουργείων Τουρισμού – Υγείας για τον ιατρικό τουρισμό
Ιατρικός τουρισμός

Κοινή απόφαση Υπουργείων Τουρισμού – Υγείας για τον ιατρικό τουρισμό

Βασική επιδίωξη είναι η είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα ως προορισμό, για ιατρικό τουρισμό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να προωθήσουν άμεσα κοινή υπουργική απόφαση  για τον ιατρικό τουρισμό.

Βασική επιδίωξη είναι η είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα ως προορισμό, για ιατρικό τουρισμό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πεποίθηση των δυο υπουργών είναι ότι, σε μια διεθνή αγορά όπου παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς υπό την έννοια του ιατρικού ταξιδίου (medical travel), η χώρα μας πρέπει να διαφοροποιηθεί, προτείνοντας, ως ειδική μορφή τουρισμού, τον ιατρικό τουρισμό (medical tourism).

Για το θέμα θα συσταθεί τριμελής διυπουργική  επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη, γιατί θα διασφαλίσει την εγκυρότητα και την σοβαρότητα της χώρας στον τομέα της παροχής ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών.

Με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν, μεταξύ άλλων, οι όροι για την πιστοποίηση των παροχών υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, τα θέματα διευθέτησης τυχόν αστικής ευθύνης, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων. Επίσης θα καθοριστούν και θέματα οργάνωσης του ταξιδιού και παροχής ιατρικής πληροφόρησης, με κύριο γνώμονα τις ποιοτικές και ασφαλείς ιατρικές υπηρεσίες για τον ασθενή.

Παράλληλα, το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την ορθή προετοιμασία της προώθησης και της προβολής του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι με συστηματική προσπάθεια και συντονισμένες δράσεις, ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρή και προσοδοφόρα υπηρεσία στον τομέα της υγείας και του τουρισμού με τεράστια έσοδα για τη χώρα και αύξηση των θέσεων εργασίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024