Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινή πίεση Ελλάδας – Κύπρου προς την Ε.Ε. για διευκόλυνση της βίζας από χώρες εκτός Σένγκεν
Συναντήσεις Νικητιάδη - Πασχαλίδη

Κοινή πίεση Ελλάδας – Κύπρου προς την Ε.Ε. για διευκόλυνση της βίζας από χώρες εκτός Σένγκεν

Τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού για την συμπαράσταση του κυπριακού λαού στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας μετέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στον Κύπριο υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν εχθές στη Λευκωσία…

Τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού για την συμπαράσταση του κυπριακού λαού στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας μετέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και<...> Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στον Κύπριο υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν εχθές στη Λευκωσία. Ο κ. Νικητιάδης εξήρε την αλληλεγγύη των κυπρίων αδελφών μας που έχουν κάνει σύνθημα τη φράση «έξω από την Κύπρο πάμε μόνο Ελλάδα» και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του από τη συνεργασία που είχε με τον Κύπριο Υπουργό σε θέματα Τουρισμού και επενδύσεων.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νικητιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Κυπριακά ΜΜΕ δήλωσε: «Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Τουρισμού της Κύπρου, προκειμένου να συζητήσουμε μία σειρά από θέματα που απασχολούν και τις δύο χώρες σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, συναποφασίσαμε κατ` αρχήν, επειδή υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και από τις δύο χώρες, να ασκηθεί μία πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απελευθέρωση ή αποδέσμευση ή διευκόλυνση της έκδοσης βίζας από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Επίσης συμφωνήσαμε να αναζητήσουμε και άλλους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ασκηθούν κάποιες πιέσεις στο πλαίσιο της Ένωσης, να υπάρξει ένα καινούργιο μέτρο, τουλάχιστον για κάποια περίοδο, που θα διευκολύνει τουρίστες εκτός Ε.Ε. να επισκεφθούν την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο κ. Νικητιάδης συμφώνησε με τον κ. Πασχαλίδη να επικαιροποιήσουν τη συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν από αρκετά χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τουρισμού εν όψει και της επικείμενης αξιοποίησης της περιουσίας των τουριστικών ακινήτων. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε: «Προγραμματίζουμε τώρα που θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της περιουσίας των τουριστικών ακινήτων, να απευθύνουμε κάλεσμα προς επενδυτές, προκειμένου να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την κυπριακή πλευρά, καθώς και μία πολύ καλή τεχνογνωσία, όπως με διαβεβαίωσε και ο Υπουργός, και σε αυτό το πλαίσιο είπαμε να εντάξουμε και άλλα προγράμματα όπως θρησκευτικού τουρισμού στη συνεργασία μας. Τέλος είπαμε ότι θα διαθέσουμε από την ελληνική πλευρά όποιες δυνάμεις μπορούμε, προκειμένου να ενισχύσουμε την επερχόμενη Προεδρία της Ε.Ε. από την Κύπρο, μεταφέροντας τη δική μας τεχνογνωσία».

Απαντώντας ο κ. Νικητιάδης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικώς με την προοπτική ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, ανέφερε: «Ξέρω ότι ήδη η αρμόδια Υπουργός κυρία Κατσέλη, έχει συζητήσει το θέμα με την αρμόδια Υπουργό της Κύπρου και έχουν δρομολογήσει ένα σχεδιασμό, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποκατάσταση αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Δεν σας κρύβω ότι το ακτοπλοϊκό είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί πολλά νησιά μας δεν έχουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα θέλαμε».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024