Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινή Υπουργική Απόφαση για ειδικά τουριστικά λεωφορεία
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Κοινή Υπουργική Απόφαση για ειδικά τουριστικά λεωφορεία

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, προωθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις θέσης σε κυκλοφορία και οι όροι λειτουργίας των ειδικών τουριστικών λεωφορείων, δημόσιας χρήσης, ανοικτού τύπου…

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, προωθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις θέσης σε κυκλοφορία και οι όροι λειτουργίας<...>των ειδικών τουριστικών λεωφορείων, δημόσιας χρήσης, ανοικτού τύπου, αστικής περιήγησης πόλεων, των οποίων το μεταφορικό έργο συνίσταται στην λειτουργία ειδικών τακτικών γραμμών σε προκαθορισμένη κυκλική διαδρομή και με προκαθορισμένη συχνότητα και στάσεις.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία είναι σχεδιασμένα κατά το πρότυπο πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων διαφόρων χωρών της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Με την απόφαση των συναρμοδίων Υπουργείων εξειδικεύεται το έργο των λεωφορείων αυτών, η διαδικασία της έγκρισης της ειδικής διαδρομής που θα ακολουθούν και η θέση σε κυκλοφορία τους, καθώς επίσης και η διαδικασία για την έκδοση του τύπου και η ταξινόμησή τους.

Τέλος, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την ανάκληση της αδείας, την ασφάλιση των συγκεκριμένων ειδικών τουριστικών λεωφορείων, καθώς και με τις κυρώσεις για τους παραβάτες των όρων αυτής της απόφασης.

Τα εν λόγω λεωφορεία δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν μια πανοραμική εικόνα της πόλης και να δουν από διαφορετική οπτική τα κυριότερα μνημεία της, ακούγοντας παράλληλα σχετική ξενάγηση σε τέσσερις τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, χάριν των προγραμματισμένων στάσεων, να κατεβούν και να περιηγηθούν στα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου, που στοχεύει στη γενικότερη αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, που παρέχει μια πρωτεύουσα υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η Αθήνα στους επισκέπτες της.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024