Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινωνικός διάλογος για τον σχεδιασμό του Δ` ΚΠΣ για την Περιφέρεια Αττικής

Κοινωνικός διάλογος για τον σχεδιασμό του Δ` ΚΠΣ για την Περιφέρεια Αττικής

Στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής για την κατάρτιση των αξόνων δράσεων για το Δ’ ΚΠΣ η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση […]

Στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής για την κατάρτιση των αξόνων δράσεων για το<...> Δ’ ΚΠΣ η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση και συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τις κατευθύνσεις Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Αττικής, περιόδου 2007 – 2013. Παράλληλα κατέθεσε προτάσεις σχετικά με το τρέχον επιχειρησιακό πρόγραμμα, αλλά και για το επόμενο, περιόδου 2007 – 2013.

Για την τρέχουσα περίοδο οι παρατηρήσεις της Ένωσης εστιάστηκαν στην καθυστέρηση των έργων για την υλοποίηση πολιτιστικών – τουριστικών υποδομών με στόχο την ανάδειξη του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και στην δυσλειτουργία που προέκυψε με την υποχρέωση συνεργασίας της Περιφέρειας αποκλειστικά με ένα ανάδοχο.

Ενώ διατίθεται ένα σημαντικό ποσό (6 εκατ. ευρώ) για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, η συμβατική υποχρέωση συνεργασίας με τον ανάδοχο για αποκλειστική υιοθέτηση των προτάσεών του περιορίζει την αποτελεσματικότητα του διαθέσιμου κονδυλίου για διαφημιστικές ενέργειες, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό της περιόδου 2007 – 2013 (Δ` ΚΠΣ), οι προτάσεις της Ένωσης, πολύ περιληπτικά, εστιάστηκαν στα παρακάτω:

  1. Πρόταση για τον σχεδιασμό του προγράμματος ενός άξονα που να αφορά σε θέματα πολιτισμού και ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς.
    Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης είναι υψίστης σημασίας για την Περιφέρεια Αττικής από την στιγμή μάλιστα που έχουν δρομολογηθεί συνέργιες με τον ΕΟΤ για την ενίσχυση του τουρισμού city-breaks ο οποίος θεωρείται σημαντικός για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
  2. Πρόταση για τον σχεδιασμό του προγράμματος αναπτυξιακών ενεργειών, έστω και με συγχρηματοδότηση, υποδομών Συνεδριακού Τουρισμού και εκθεσιακών δραστηριοτήτων παγκοσμίου εμβέλειας.
  3. Επισήμανση για την απουσία δράσεων που να αφορούν στην Περιφερειακή Τουριστική Ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου της περιοχής.
  4. Ενεργοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που να αφορούν στην χρηματοδότηση τουριστικής και πολιτιστικής προβολής της Περιφέρειας.
  5. Ενεργοποίηση δράσεων για την επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
  6. Προτάσεις προγραμμάτων για την ενίσχυση των ΜΜ τουριστικών επιχειρήσεων για ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό τους στα πλαίσια των νέων τεχνολογιών και ανάπτυξης συστημάτων e-commerce – e-sales.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024