Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες“Κόκκινη γραμμή” για το ΠΑΣΟΚ η μη συμμετοχή του Δημοσίου στην Ολυμπιακή
Τα 290 εκατ. ευρώ που κέρδισε δικαστικά η ΟΑ να καλυφθούν με τη συμμετοχή του δημοσίου στο νέο μικτό σχήμα

“Κόκκινη γραμμή” για το ΠΑΣΟΚ η μη συμμετοχή του Δημοσίου στην Ολυμπιακή

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός μικτού σχήματος για την Ολυμπιακή Αεροπορία, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης και ο υφηγητής ΚΤΕ του τομέα κ…

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός μικτού σχήματος για την Ολυμπιακή Αεροπορία, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός<...> εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης και ο υφηγητής ΚΤΕ του τομέα κ. Χάρης Τσιόκας. Όπως τόνισαν, το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τη διάθεση της Ολυμπιακής τη δημιουργία ενός μικτού σχήματος με ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια και στρατηγική συμμαχία με αξιόπιστο διεθνή αερομεταφορέα.

Επεσήμαναν ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί “κόκκινη γραμμή” οποιαδήποτε λύση που δεν εγγυάται τη συμμετοχή του δημοσίου, καθώς όπως είπαν, αυτή εξασφαλίζει τους εργασιακούς κανόνες και το μη αφελληνισμό της παραγωγικής τάξης, ενώ αποτρέπει και τη δημιουργία ολιγοπωλίων.

Ο κ.κ. Σηφουνάκης και Τσιόκας είπαν ακόμη, ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και να ανακοινώσει αν υπάρχει άλλο επενδυτικό σχήμα που να ενδιαφέρεται για την Ολυμπιακή. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αντί να ακολουθήσει μια βιώσιμη λύση προχωράει στο τμηματικό ξεπούλημα της εταιρείας, ενώ πρόσθεσαν ότι η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τη λύση της Alitalia, αφού η κυβέρνηση δε δημιούργησε κονσόρτιουμ επενδυτών.

Τέλος ανέφεραν, ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει τα 290 εκατ. ευρώ που κέρδισε δικαστικά η Ολυμπιακή να καλύψουν με τη συμμετοχή του δημοσίου στο νέο μικτό σχήμα, ενώ για το μάναντζμεντ της εταιρείας είπαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δογματικά τοποθετημένο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024