Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚομβικό σημείο συνάντησης η Summer Holidays Expo 2008
`Αρης Σπηλιωτόπουλος

Κομβικό σημείο συνάντησης η Summer Holidays Expo 2008

“Βρισκόμαστε σε ένα σημείο συνάντησης κομβικό, όχι μονάχα επειδή όλα αυτά τα διαφορετικά πακέτα διακοπών που μπορείτε να βρείτε εδώ δίνουν μια εικόνα από την ποικιλομορφία του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και επειδή, ανοίγοντας τις πύλες αυτής της τόσο υποσχόμενης έκθεσης…

“Βρισκόμαστε σε ένα σημείο συνάντησης κομβικό, όχι μονάχα επειδή όλα αυτά τα διαφορετικά πακέτα διακοπών που μπορείτε να βρείτε εδώ δίνουν μια εικόνα από την ποικιλομορφία του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και επειδή, ανοίγοντας<...>τις πύλες αυτής της τόσο υποσχόμενης έκθεσης, κάνουμε και κάτι ακόμα: εγκαινιάζουμε το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, εγκαινιάζοντας χτες την έκθεση Summer Holidays Expo 2008.

“Ο Ελληνικός Τουρισμός είναι εθνικός στόχος” επανέλαβε ο κ. Υπουργός και συμπλήρωσε: “Για να έχει η Ελλάδα δικαίωμα στο μέλλον, θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο ανάπτυξης εκείνο το οποίο της διασφαλίζει ένα κοινωνικό οικονομικό περιβάλλον ασφαλές, βιώσιμο, ικανό να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές νοοτροπίες και διαφορετικές προσεγγίσεις κάτω από την ίδια ομπρέλα. Την ομπρέλα αυτού που σήμερα ονομάζουμε σύγχρονος ελληνικός τουρισμός, μακριά από παρωχημένα κλισέ τύπου Ήλιος-Θάλασσα που μας εγκλωβίζουν σε μονοδιάστατες δράσεις και αντιλήψεις. Αυτή η λογική είναι που μας οδήγησε από την πρώτη στιγμή να μιλήσουμε για Εξωστρέφεια, Εξειδίκευση, Ποιότητα, Βιωσιμότητα και Πολυμορφία. Να μιλήσουμε για μια Ελλάδα που σέβεται το Περιβάλλον, που έχει ευέλικτες υπηρεσίες και που ατενίζει το μέλλον, έχοντας συνειδητοποιήσει απόλυτα τόσο τον ρόλο της όσο και τις συνθήκες του ανταγωνισμού. Να μιλήσουμε για εκείνο το όραμα που ο καθένας από μας έχει, αντιλαμβανόμενος τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας μας στο μωσαϊκό της νέας εποχής”.

Η στρατηγική που ακολουθεί το ΥΠΤΑΝ για την τουριστική ανάπτυξη βασίζεται σε τούτη ακριβώς τη λογική του εθνικού οράματος και έχει ήδη φέρει αποτελέσματα. “Αλλά το πιο σημαντικό” όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “είναι ότι έχει καλλιεργήσει ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον. Δεν μας ενδιαφέρουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που αποκομίζονται σήμερα για να χαθούν αύριο. Μας ενδιαφέρει η ουσία. Το πραγματικό πέρασμα σε μια νέα αντίληψη, η οποία θα μας εδραιώσει μεταξύ των κορυφαίων και πιο σύγχρονων προορισμών παγκοσμίως. Είμαστε, λοιπόν, πανέτοιμοι ενόψει της θερινής περιόδου, προετοιμάζοντας ήδη εδώ και καιρό την χειμερινή περίοδο που ακολουθεί, καθώς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να χαρίσει αληθινές συγκινήσεις σε δωδεκάμηνη βάση. Μέσα από το είδος της τουριστικής στρατηγικής που έχουμε επιλέξει, επιχειρούμε να αφυπνίσουμε μια μορφή οικολογικής συνείδησης την οποία ονομάζουμε τουριστική συνείδηση. Επισκεπτόμαστε κάθε σημείο της Ελλάδας και μιλάμε με ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον Τουρισμό.

Γυρίζουμε τον κόσμο και επικοινωνούμε το όραμά μας, διαφημίζοντας ένα νέο τουριστικό μοντέλο γεμάτο από εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εξειδικευμένα πακέτα διακοπών, σύγχρονες και αψεγάδιαστες υπηρεσίες. Και την ίδια ώρα, δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε η Οικονομία του Τουρισμού, αυτή η βαριά βιομηχανία που προσφέρει στην εθνική οικονομία 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα τουριστικά έσοδα, να είναι ανθηρή και να βελτιώνεται διαρκώς. Με άλλα λόγια, δίνουμε τη μάχη παντού, σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, στις επενδύσεις, στην προβολή, στις νέες αγορές, στις νέες τεχνολογίες, στον ψηφιακό κόσμο, αξιοποιώντας κάθε εξειδικευμένη στρατηγική”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης έξεφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην έκθεση, αφού του παρέχεται η ευκαιρία να πάρει μια γεύση από την μετουσίωση της πολιτικής του ΥΠΤΑΝ στη δράση κορυφαίων επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού, που ακτινοβολούν στα πρόσωπα τους αυτό το νέο όραμα για τον ελληνικό τουρισμό. Εξάλλου, όπως είπε, πίσω από κάθε ιδέα και κάθε δράση, πίσω από οράματα και στρατηγικές δεν κρύβονται παρά άνθρωποι που καλούνται να μετατρέψουν το παρόν σε μέλλον και την εργασία σε αισθητική. Η τουριστική Ελλάδα βασίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους. Και ο τουρισμός είναι η ίδια η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που είναι υπόθεση όλων μας, επειδή ακριβώς ορίζει και την ταυτότητά μας”.

Ο Πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, τόνισε ότι η Summer Holidays Expo φέρνοντας σε άμεση επαφή τις τουριστικές επιχειρήσεις με τους καταναλωτές της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών-καταναλωτών για τις Καλοκαιρινές Διακοπές στις καλύτερες τιμές, στην πλέον επίκαιρη χρονική περίοδο, τα τέλη της `Aνοιξης. Η περσινή πρώτη διοργάνωση, πρόσθεσε ο κ. Θωμόπουλος, ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων και στη φετινή ο πήχης έχει ανέβει ακόμη ψηλότερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024