Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚονδύλια “φάντασμα” στον προϋπολογισμό οι αποζημιώσεις των εργαζομένων της Ο.Α.
Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ

Κονδύλια “φάντασμα” στον προϋπολογισμό οι αποζημιώσεις των εργαζομένων της Ο.Α.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των εργαζομένων της Ο.Α., ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε: “Από τις 30/01/2009 είχα καταθέσει Ερώτηση […]

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των εργαζομένων της Ο.Α., ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος<...> Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε: “Από τις 30/01/2009 είχα καταθέσει Ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών, Οικονομίας και Απασχόλησης ζητώντας απάντηση για το που έχουν γραφτεί στον προϋπολογισμό του 2009 κονδύλια για την αποζημίωση και πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α.) με βάση τον πρόσφατο Νόμο 3717/08.

Στην ερώτησή μου, αρνήθηκε να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα το πλέον αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, το Υπ. Απασχόλησης παρέπεμψε διά του ΟΑΕΔ στο Υπ. Οικονομίας, και το τελευταίο διαβεβαίωσε αορίστως ότι `κατά το μέρος που το αφορά` (!) για την ειδική επιδότηση ανεργίας, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα αναγκαία κονδύλια, χωρίς να παραθέτει τους κωδικούς στους οποίους αυτά έχουν εγγραφτεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι κονδύλια ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ το 2009, σε σύνολο κονδυλίων 1,4 δις ευρώ, που σύμφωνα με το Ν. 3717/08 θα έπρεπε να είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2009 για τις αποζημιώσεις, την ειδική επιδότηση ανεργίας κ.λπ. των εργαζομένων στην Ο.Α., αποτελούν κονδύλια `φάντασμα`! Η κυβέρνηση ή εμπαίζει τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής ή πλαστογραφεί τον προϋπολογισμό του 2009!

Κι αυτά την ώρα που η κυβέρνηση με την ουσιαστική συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συνενοχή της Κομισιόν, παραδίδει έναντι πινακίου φακής τον εθνικό μας αερομεταφορέα στα κερδοσκοπικά κεφάλαια του Ντουμπάι για πρόσκαιρα κερδοσκοπικά παιχνίδια στις πλάτες της χώρας, της ελληνικής περιφέρειας και του ελληνικού λαού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023