Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚώστας Ήσυχος: Το ιδεολόγημα της χρεωκοπημένης Ο.Α. έφτασε στο τέλος του
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κώστας Ήσυχος: Το ιδεολόγημα της χρεωκοπημένης Ο.Α. έφτασε στο τέλος του

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δογματικά επιμένει στον τεμαχισμό και ξεπούλημα της Ο.Α. Αγνοεί τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την Ο.Α. με πάνω από 800 εκατ. ευρώ και αποτελούν […]

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δογματικά επιμένει στον τεμαχισμό και ξεπούλημα της Ο.Α. Αγνοεί τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την Ο.Α. με πάνω από 800 εκατ. ευρώ και αποτελούν τμήμα του χρέους του δημοσίου<...>προς τον εθνικό αερομεταφορέα. Το ιδεολόγημα της χρεοκοπημένης Ο.Α., που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. αναμασούσαν, έφτασε στο τέλος του. Η Ο.Α. μπορεί να ανασυγκροτηθεί, να αναπτυχθεί και να μετατραπεί σε μια σύγχρονη, δημόσια, αποτελεσματική αεροπορική εταιρία ανέφερε ο κ. Κώστας Ήσυχος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών) και μέλος της Κ.Π.Ε. του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., μετά από την συνάντηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χατζηδάκη με το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ και αντιπροσωπείας του ΕΚΑ.

“Η 6η απόπειρα ιδιωτικοποίησης των τελευταίων 10 ετών έχει κάτι το διαφορετικό από τις προηγούμενες προσπάθειες. Θέλει να ξεπουλήσει την ΟΑ και τις πολύτιμες θυγατρικές της με κρατική επιδότηση σε ιδιώτες τούτη τη φορά, που θα καρπωθούν τα θετικό ισοζύγιο του λεγομένου συμψηφισμού που επιδιώκει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και πάλι θα αποτύχουν. Η ιστορία έδειξε ότι η δημόσια ΟΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον νεοφιλελευθερισμό, έστω και με τη μέθοδο της «ευθανασίας», που ενδεχόμενα εξετάζει η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει» κατέληξε σε δηλώσεις του ο κ. Ήσυχος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024