Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚώστας Καραμανλής: Πρωτοφανής κρίση στον τουρισμό και έλλειψη πολιτικής

Κώστας Καραμανλής: Πρωτοφανής κρίση στον τουρισμό και έλλειψη πολιτικής

Για πρωτοφανή κρίση των τουριστικών επιχειρήσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση που είχε χθες με παράγοντες του ελληνικού τουρισμού και επέκρινε έντονα την κυβέρνηση […]

Για πρωτοφανή κρίση των τουριστικών επιχειρήσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ.<.> Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση<...> που είχε χθες με παράγοντες του ελληνικού τουρισμού και επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για την τουριστική πολιτική της.

Η κρίση που διέρχεται ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή είναι επακόλουθο της μακροχρόνιας κυβερνητικής ολιγωρίας και της έλλειψης συγκροτημένης πολιτικής για τον τουρισμό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ανυπαρξία στόχων επί τελικού σχεδιασμού και στρατηγικής. Μίλησε ακόμη για ασυνέχεια στην τουριστική πολιτική, σημειώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία για τον τουρισμό διακρίνεται για την πλήρη έλλειψη συνοχής και συνεργασίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι “όλα αυτά συμβαίνουν δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μία συγκυρία που θα μπορούσε αν η κυβέρνηση επιδείκνυε την απαιτούμενη σοβαρότητα να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία μας”.

Οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού ανέφεραν στον κ. Καραμανλή ότι φέτος η κίνηση έχει μειωθεί κατά 10%, πως η πορεία του τουρισμού παρουσιάζει στασιμότητα και συνοδεύεται από μείωση του χρόνου παραμονής και πτώση της εισοδηματικής στάθμης και της ποιότητας των ξένων τουριστών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, “απέναντι σε αυτή την κρίση το μόνο που κάνουν είναι να παρακολουθούν με απάθεια την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, να υποβαθμίζονται και την τουριστική περίοδο να συρρικνώνεται”.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το κόμμα του έχει πολλές φορές τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και έχει καταθέσει εγκαίρως ολοκληρωμένες προτάσεις που αποτελούν ρεαλιστικές λύσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανευθυνότητα, αλλά απαιτεί όραμα και στρατηγική, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προετοιμάσει τη χώρα για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας<.> τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής παρουσιάζεται τώρα να ασχολείται με τον τουρισμό τη στιγμή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και ισορροπεί μετά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε εξαιτίας της 11ης Σεπτεμβρίου και της οικονομικής ύφεσης, τα οποία πάντως είναι πολύ μικρότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες μεσογειακές χώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024