Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚΥΚΛΟΣ: Άνιση η αντιμετώπιση των μικρών καταλυμάτων έναντι ξενοδοχείων και καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης
Τουριστικά καταλύματα

ΚΥΚΛΟΣ: Άνιση η αντιμετώπιση των μικρών καταλυμάτων έναντι ξενοδοχείων και καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ' διαμαρτύρεται ότι ενώ τα καταλύματα είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, 'χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη'.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”, σε επιστολή διαμαρτυρίας της προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (και με κοινοποίηση στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού), τονίζει ότι υπάρχει άνιση -“και απαράδεκτη”- αντιμετώπιση των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έναντι των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και αστικής ολιγοήμερης μίσθωσης.

“Τα καταλύματα μας έχουν κλείσει υποχρεωτικά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από 15/3/2020 έως και 15/6/2020. Ενώ τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξαν 01/06/20, τα αντίστοιχα ενοικιαζόμενα δωμάτια μένουν κλειστά. Ποια διαφορά έχει ένα αστικό ξενοδοχείο συνεχούς λειτουργίας δυναμικότητας μερικών δωματίων, κατηγορίας 2 αστέρων με ένα κατάλυμα ενοικιαζομένων δωματίων ίδιας δυναμικότητας συνεχούς λειτουργίας ώστε το πρώτο να επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί, ενώ το δεύτερο απαγορεύεται;”, αναρωτιέται η Ομοσπονδία.

“Ενώ τα καταλύματά μας είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη, λες και έχουν.. κορωνοανοσία!

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση του κλάδου των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, τουλάχιστον πείτε το ευθέως, ώστε να μετατρέψουμε τα καταλύματα μας σε αστικές μισθώσεις, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Θα γλυτώσουμε από ΦΠΑ, από πυρασφάλειες, από φόρο διαμονής, από γραφειοκρατίες, από ελέγχους υπηρεσιών, από τέλη παρεπιδημούντων, από ΙΚΑ, από ΟΑΕΕ, από πρωτόκολλα για πισίνες και για κυλικεία – πρωινά, από υγειονομικό πρωτόκολλο, από λεγιονέλες, από… από… από… τελειωμό δεν έχουν οι υποχρεώσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024