Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛαφαζάνης: Η ιδιωτικοποίηση των τουριστικών υποδομών δεν οφελεί τους πολίτες
Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΣΥΝ

Λαφαζάνης: Η ιδιωτικοποίηση των τουριστικών υποδομών δεν οφελεί τους πολίτες

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ στην κυβέρνηση με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμών για την παράδοση ακινήτων της ΕΤΑ σε ιδιώτες. «Βρίσκεται σε πλήρη και ταχύτατη εξέλιξη ένα συνολικό σχέδιο με τον κωδικό: “Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα”»

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ στην κυβέρνηση με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμών για την παράδοση ακινήτων της ΕΤΑ σε ιδιώτες. «Βρίσκεται σε<...> πλήρη και ταχύτατη εξέλιξη ένα συνολικό σχέδιο με τον κωδικό: “Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα”», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Στο πλαίσιο αυτού του απαράδεκτου και καταστροφικού για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού συνολικού σχεδιασμού, τον οποίο ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ.», πρόσθεσε, «προκηρύχτηκαν διαγωνισμοί για την εκμίσθωση – και στην ουσία ιδιωτικοποίηση – σειράς τουριστικών υποδομών και δημόσιων εκτάσεων (γήπεδο γκολφ Αφάντου Ρόδου, σειρά από Ξενία, κτήμα Αλυκών Αναβύσσου, κ.λ.π.)».

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «Με τις επιλογές αυτές όχι μόνο όλες, συλλήβδην, οι κερδοφόρες και στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και εκτάσεις και εγκαταστάσεις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που όφειλαν να είναι δημόσιες και προσβάσιμες σε κάθε πολίτη, παραδίδονται στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση, η οποία, πέραν των άλλων, θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες και για το περιβάλλον»,

«Μια χώρα που πωλεί και παραδίδει στην ιδιωτική κερδοσκοπία ό,τι έχει και δεν έχει, υποθηκεύει το μέλλον του λαού της και καταργεί την ίδια την υπόστασή της» κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024